Hétvégére – 2017.09.16.-09.17.

A Hold hétvégén az Oroszlán jelben, a Rák csillagkép elengedő ágánál jár; az érzelmi önállóságot gyakorolhatjuk, elengedve mindazt, ami már nem szolgál minket. Érzéseinket egyértelműen és közvetlenül tudjuk kifejezni, becsvágyunk is erősebbé válhat. Ám vigyázzunk, ne sodorjuk magunkat emiatt kellemetlen helyzetekbe, kerüljük a drámázást, önmagunk túlértékelését.

Az Oroszlán-Vénusz és a Kos-Uránusz trigon fényszöge a szerelem területén bekövetkező pozitív változásokat vetíti előre; érzékiségünk erősödhet, de az esetleges nézeteltérések és gondok is szeretettel orvosolhatók most. Az Uránusz, mint a magasabb szellemiség bolygója megadja a lehetőséget, hogy mindent egy magasabb szintről szemléljünk és egy teljesen más perspektívából közelítsünk meg dolgokat. Művészetekkel való ténykedésre is alkalmas napok következnek, így teret engedhetsz kreativitásodnak.

Vasárnap a Hold trigont alkot a Nyilasban lévő Szaturnusszal, amely az égbolton a Kígyótartóban látható. Lelkünk gyógyítására, gyógyító szertartások elvégzésére alkalmas nap, kedvez a meditációnak, a két bolygó tüzes jelben való jelenléte pedig a múltból táplálkozó fájdalmak kiégetésének.

A Hold ekkortájt érinti az Északi Vízikígyó, a Hydra fej-részét, a kígyó pedig a gyógyítás és a bölcsesség szimbólumaként segít testi elváltozásaink lelki hátterét megérteni és azon dolgozni. Különösen érvényes ez most a nőket, női szerveket érintő elváltozásokra, különösen, ha krónikus betegségekről van szó. Mivel a Hold ekkor a Sárkányfejjel (Felszálló Holdcsomó/Rahu) áll szorosan együtt, ezek felismerése és lelki okainak kutatása sorsfeladat, hogy kilábalhass belőle. Mindennek lelki oka van. A beteg szervvel analóg egy-egy témakör, például petefészek-elváltozásoknál a párkapcsolatot kell vizsgálni, a méh esetén a kreativitást, a gyermekekekkel való kapcsolatot, a mellek pedig egyszerre jelenítik meg a nőiséget és az anyaságot.

Érdekesség, hogy a Hold és a Sárkányfej együttállása az indiai rendszer szerint az Aszlésa, merkúri típusú holdházban jön létre, a szó jelentése pedig: kígyó. Azaz, minden arra mutat rá, hogy betegségeink lelki eredetét gondolatainkkal (merkúri jellegű holdház), a blokkok feloldásával, kibeszélésével és a bölcs elengedéssel tudjuk gyógyítani.

Áldás!

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük