Hazatérő Hírnök: Merkúr az Ikrekben – 2018.05.30.

Május 30-án, azaz szerdán a Merkúr egyik uralt jegyébe, a levegős Ikrekbe lép az évkörön.  Az égbolton a Bika csillagkép Plejádok, magyarosabb nevén Fiastyúk csillaghalmaz alatt ragyog ekkor a Hírnök, s ez a csillaghalmaz az Istenek Szerelmi Fészke, a termékenységgel áll kapcsolatban. A gondolatok új lendületet kapnak, a teremtő erő pedig fizikai síkon is eredményeket hoz, ha nem félünk belevágni terveink megvalósításába. 
 
A Merkúr alatt ott látható az Eridanus folyó egyik kanyarulata. Sorsfordítók is lehetnek azok a gondolatok, amelyek az Ikrek-Merkúr ideje alatt fogannak meg és kerülnek kivitelezésre, hiszen az Eridanus kanyarulatai a sorsfordulókat jelképezik. Tehát a fordulatok elkerülhetetlenek.
 
Jegyváltása pillanatában az Algol csillag (ß Perseus) alatt halad el a Merkúr, amelyet a legtöbb asztrológiai oldalon rossz, kártékony objektumnak titulálnak. Tegyük egy kicsit tisztába a dolgot! Az Algol a Perzeusz csillagképben a második legfényesebb csillag. Természete jupiteri és szaturnuszi, vagyis két olyan planéta energetikájával rendelkezik, amelyek közül egyik a kiterjedés (Jupiter), a másik pedig az összehúzódás (Szaturnusz). A legtöbb asztrológus szerint ez irdatlan feszültséget kelt, emberölést, gyilkosságot vetíthet előre, de mindenképpen erőszakos halált. 
 
Azonban ezt az energiát saját magunk javára is fordíthatjuk! Ha a bajok szándékos keresése helyett megpróbáljuk a két energiát összehangolni, egy szintre hozni a vágyakat és a realitásokat, csak jót teszünk vele. Mindig kicsiben kezdjük a tervek megvalósítását, szépen, lassan haladjunk a nagyobb célok felé. 
 
Látható tehát, hogy mindenben meglelhető a pozitív aspektus…
 
Áldás!
 
Képek: Bill Attride, Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük