Hazatér a Küszöb Őre: Szaturnusz a Bakban – 2017.12.20.

2017. december 20-án, 05:48-kor az Idő Ura elhagyja a tüzes Nyilast az évkörön és saját uralt jegyébe, a Bakba lép. A csillagos égbolton ekkor a Tejúton láthatjuk az égitestet, a Nyilas csillagkép nyilánál, de még mindig a Beavatás második fázisát jelképező Kígyótartó erőterében.

Egészen 2020 március végéig tartózkodik otthonában a Szaturnusz. Saját jegyében realistán viselkedik, és visszavonhatatlanul véget vet annak, ami nem életképes. Így omlott össze például a szovjet rendszer is 1988 és 1991 között, vagy az afrikai gyarmatok kormányai 1959-1962 között. A gond csak az volt, hogy a megszűnő rendszerek helyén még erősebb diktatúrák alakultak, gondoljunk csak például a dél-afrikai apartheid politikára, amely a feketéket teljesen háttérbe szorította. A Bak jegyű országok, mint pl. Görögország, Macedónia, Mexikó, India vagy Albánia rengetegszer fognak szerepelni a hírekben hasonló manőverek kapcsán.

Érdekesség, hogy alig egy nappal a téli napforduló előtt vált jegyet a Szaturnusz, mintegy előkészítve a terepet a Bak-Napnak.

A keresztény értelmezés szerint a Bak jel idején születik a Megváltó. A megváltást azonban leginkább Magadban találod meg! Rájössz, hogy többet kibírsz, mint hitted volna. A sokak számára rémálmot jelentő Skorpió-Szaturnusz és a hektikus, változó állapotokat előidéző Nyilas-Szaturnusz után most jött el a talán évek óta dédelgetett tervek megvalósítása. Mindeközben csak két dologra figyeljünk: az első, hogy reális céljaink legyenek. A másik: ne tapossunk el másokat, miközben előre nyomulunk. Még jobb, ha a gyengébbeket, elesetteket felsegítjük és őket is támogatjuk.

A Tejúton a Szaturnusz összeolvad a Fénnyel, és ezt az anyagba sugározza. Azaz a Lélek most uralkodik teljesen az anyag világán, a fénnyel nemesített birodalom uraként nézhet szét a világban. A tudás bölcsességgé érik. A Bak ábrázolása is ezt mutatja: egyedül áll a hegytetőn. Magabiztos, nem szédül, nem fél. Tudja, hogy a szakadék mélyén is ő van, és teste töredéke hatalmas lényének.

Itt ölt testet a sorsfeladat, amiért erre a bolygóra születtünk. Megértjük, merre vezet utunk, honnan indultunk (Rák jel!) és hová tartunk (Bak).

Jegyváltásakor a Szaturnusz a Múla nevű, Leszálló Holdcsomó-típusú indiai holdházban tartózkodik majd. A szó jelentése gyökér, amely arra utal, hogy mindent gyökerestől át kell vizsgálnunk, és kiszanálni, ami nem szolgál minket, ahogyan a bevezetőben is írtam, csak az életképes dolgokat menthetjük át a következő életszakaszokba. Előtérbe kerül e három évben édesapánkkal való kapcsolatunk, vagy a tőle hozott hitrendszerek.

Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Hazatér a Küszöb Őre: Szaturnusz a Bakban – 2017.12.20.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük