Harmónia: Vénusz a Mérlegben – 2018.08.07.

Augusztus 7-én, 01:28-kor a Vénusz belép egyik saját jegyébe, a levegős Mérlegbe. Az égbolton bolygószomszédunk a Szűzben ragyog, alatta a Holló és a Serleg csillagképek. Az évkör második felének kezdete a Mérleg, amely a harmónia megteremtésének lehetőségét és szükségességét hordozza magában. Az egymás felé mutatott megértés, a nézetkülönbségek diplomáciával történő rendezése most válik legfontosabbá, hiszen a minőségi átalakulás, a Teljesség elérése, amely a Skorpió-Vénusz témája lesz, csak ezt követően realizálható! A Szűz csillagkép biztosítja mindehhez a tiszta terepet, az alatta ragyogó csillagképek, a Holló és a Serleg is fontos szerepet kapnak a fentiekben: a Holló segít lezárni azon dolgokat, amelyek már régóta húzódtak a kapcsolaton belül, a Serlegben, -anyaméh-szimbólum!- megszületnek az új minőségek, amelyek segítenek a felsőbb szintekre lépni.

E szakaszban kerül MÉRLEG-re minden kapcsolati tettünk, megmérettetik a lelkünk. Valóban mindent megtettél a harmonikus kapcsolatért? Ha nem, arról egyértelmű jeleket kapsz, és november 7-ig minden lehetőség biztosított lesz ennek rendezésére. Az Igazság belső Mérlege a kozmikus törvények szerint mér…amennyiben még nem nyomta el a az ego…a kozmikus törvény általi egyensúly elérése kardinális kérdés, ahogyan a Mérleg jegy is kardinális minőséggel bír! A levegő elemnek köszönhetően gondolati szinten is fogékonyabbá válunk, intellektuális erőink is kiéleződnek, s ezt saját egónk fényezése helyett arra kell használnunk, hogy a Másikkal egy szintre kerüljünk! Csak így érthetjük meg Őt, így tudjuk megoldani a kapcsolati feladatokat. És még valami: a Társ csak azokra a megnyilvánulásokra tud reagálni, amelyek bennünk is megvannak, azaz: a Társ egy TÜKÖR! Ezt több posztban is írtam, de a Mérleg-Vénusz idején ez különösen nagy jelentőséget kap.

Akik egyedül vannak, se búsuljanak: a Mérleg-Vénusz ideje remek időszak az ismerkedésre, a szerelem megtalálására. Járj el minél többet társaságba, szórakozni, rendezvényekre, vagy csak sétálni, ki tudja, hol találkozol azzal, akivel kiegészítitek egymást! A lényeg, hogy ne ülj folyton a négy fal között!

​A Marssal alkotott trigonja ezt a hatást még fel is erősíti hosszú napokra.​

“Midőn ajkak csókban egybeforrnak, 
Égő szívek egymáson dobognak, 
S elfeledjük, hogy van mulandóság: 
Az ilyen perc: örökkévalóság!”

(Vajda János)

Személyes szinten a Mérleg-házad felett fog elvonulni a Vénusz; itt örömök, kellemességek érnek, ha nincs párod, még akár az ezzel kapcsolatos dolgok, változások által Ő is képbe jöhet. Figyeld meg a Bika-területed eseményeit is, mert a két házban végbemenő dolgok hasonló szisztémán alapuló történések foganatai lesznek.

Az indiai rendszer szerint az Uttara Phalguni nevű, Nap-jellegű holdházat érinti a Vénusz jegyváltása. A Nap-jelleg megvilágítja előtted az utat, nem hagy cserben a Fény, így a felismerések is megérkeznek, csak vedd észre a jeleket. Nem kell tökéletesnek lenned, de maradj EMBER.

​Áldás!

Képek: Pinterest.​

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.