Győzd le önmagad: Mars-Neptunusz szembenállás – 2017.09.24.

Szombaton vált egzakttá a Szűz-Mars és a Halak-Neptunusz szembenállása a két jegy 12. fokát érintve. A poláris fényszög magában hordozza a kiegészülés lehetőségét. Hol az egyik, hol a másik elv válik erősebbé. Az oppozíció által megtanulhatjuk, hogy semmi sem csak fekete vagy fehér, egyúttal rájövünk, hogy mikor minek jön el az ideje. A fényszögben rejlő kihívások elhozzák a fejlődés lehetőségét. Éppúgy, mint bármelyik más aspektust, működtethetjük alacsony vagy magas szinten.

A két jegy, amelyet e szembenállás érint, a Megváltás tengelye, a Szűz-Halak tengely. A két égitest is teljesen eltérő elemeket képvisel, a Mars tüzes, a Neptunusz pedig vizes jellegű. A Mars elve az önlegyőzés, a cselekvés, kitörés. A Neptunuszé a magasabb szintű szeretet, a transzcendencia, a képzelet, fantázia, a megfoghatatlanság, a határtalanság.

Ha egy tüzes jellegű planéta földies jelben teszi tiszteletét, magában rejti a lelkesedés felemelő erejét, a földi dolgok megismerésének igénye erősebbé válik, hogy aztán a magasabb régiókban is tudjunk tájékozódni – ezt üzeni a Mars, amely a Szűzben halad.

A Neptunusz saját jegyében, a Halakban látható, vagyis az intenzív lelki élet kerül előtérbe, mindent egy emocionális szűrőn keresztül ítélünk meg. Amióta ez a nagybolygó belépett saját jegyébe (2012), egyre erősebbé vált e hatás.

Amire a Mars és a Neptunusz poláris fényszöge felhívja a figyelmünket: álmainkat itt, a Földön és most, nem “később” vagy “máskor” kell megvalósítanunk. Rengetegen érezzük azt, hogy “nem erre a világra kellett volna születnünk”, hiszen annyi szörnyűség történik, hogy szinte már fel sem bírjuk fogni ezeket. De éppen itt van a kutya elásva. Pont Te, aki úgy érzed, hogy rossz bolygóra, rossz korba stb. csöppentél, szedd végre össze Magad és KEZDJ EL ÉLNI VÉGRE! Félre a kifogásokkal, az önsajnálattal, cselekedj végre! Csak az ilyen emberek tudják előrébb vinni a világot. Gondolj csak arra, hogy rengeteg olyan embernek vannak szembenállásai (és persze kvadrátjai) a képletében, akik valamilyen módon előrébb vitték a világot. Kezdj el Te is élni, éld az álmaidat, tegyél értük! A Szűz-Mars segít összeszedned csapongó gondolataidat és kidolgozni azt az ütemtervet, amellyel elkezdhetsz haladni az úton. A Halak-Neptunusz pedig mindig megsúgja, mit kell éppen tenned, így szépen lassan összeáll a kép, helyére kerül minden puzzle-darabka.

Ha nem cselekszel, hanem dagonyázol az önsajnálat bűzös mocsarában (mert ezt is megteheted…), egyenes út vezethet a függőségekhez, a komoly lelki betegségekhez, mint például a depresszió. Mit akarsz? Sajnáltatni Magad? Alkoholizálásba, drogokba menekülni? Egyik ágyból a másikba ugrálni, hogy aztán üres tekintettel, fénytelen szemekkel bámuld Magad a tükörben? Ne akarj Te lenni a következő, akit öngyilkossági kísérlettel/alkoholmérgezéssel/narkótúladagolással/idegösszeomlással szállítanak kórházba, hogy leláncoljanak és kínodban üvölts. Ezzel szükségtelen terheket rósz Magadra és másokra is.

E fényszög kiválóan alkalmas életünk megreformálására, megváltására. Kezdj el sportolni, ha eddig nem tetted, étkezz egészségesebben, függőségeiddel számolj le, ha kell, szakemberek, terapeuták segítségével. Vetkőzd le a régi éned és mutasd meg a Benned ejlő erőt! A belső harcok szükségesek, ám mivel a Mars az önlegyőzés égiteste, ha most felismered és megragadod a lehetőségeket a változtatásokra, ösztöneidet magasabb szinre emelheted – a szeretet szolgálatába. És mint tudjuk, a szeretet csodákra képes. Gyógyít, felemel és stabillá tesz lelkileg – ha pedig a lelked stabil, a tested sem lehet beteg. Félre hát az olcsó, előre legyártott kifogásokkal és kezd el élni. Vizsgáld meg személyes képletedben a Szűz-Halak tengelyt. Itt sokszoros erővel tudod végrehajtani a változtatásokat.

A Mars csillagképi értelemben az Oroszlán nemzőszervei alatt jár, azaz a fentieket most tudod megteremteni, létrehozni, “nemzeni”. Alatta a Szextáns, a fénymérő eszköz megmutatja az utat. A Neptunuszt a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban látjuk fürdőzni; mostani cselekedeteiddel a jövődet mosod tisztára és kezdhetsz teljesen új életet, tiszta lappal.

 

Végezetül egy kis zene! az osztrák Edenbridge zenekar idén februárban adta ki 9. nagylemezét, The Great Momentum címmel. Az egyik kislemezes nóta pontosan arról szól, hogy igenis, változtatnod kell, hogy biztonsággal tudj haladni utadon. Íme a The Moment Is Now, vagyis: Itt a pillanat!

 “Még nincs túl késő, szóval mire vársz? E pillanatban meggyújthatod a tüzet…”

-énekli Sabine Edelsbacher, a csapat csodás alt hangú énekesnője. Hajrá!

 Áldás!

Képek: Pinterest.

One thought on “Győzd le önmagad: Mars-Neptunusz szembenállás – 2017.09.24.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük