Gyógyulj az asztrológia segítségével!

Napjainkban rengeteg ember választja a természetes anyagokkal való gyógyítást és gyógyulást, az utóbbi években a gyógynövények iránti kereslet hihetetlenül megugrott. E cikkben bemutatunk jó néhányat, és természetesen azt is megtudhatjátok, mely planéta uralma alá tartoznak, segítve az általa képviselt témák problémáinak megoldását.

 

Kínai angyalgyökér (Angelica sinensise)

 

Az angelika nagyszerű frissítő szer nők számára, női ginzengnek is nevezik. Havi vérzést megindító szer, élénkíti a vért és a hormonokat. Szabályozza a menzeszt, enyhíti a görcsöket, segíti a termékenységet. (Vénusz)

Vörös szil (Ulmus fulvae)

A szilfa fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, erősítő tonik és menstruációt megindító szer. Használják gyomorfekély ellen, sebek gyógyítására, valamint a torok és tüdő irritációjának gyógyítására. (Jupiter)

Édesgyökér (Glycyrrhiza glabrae)

Az édesgyökér békéltető gyógynövény, mert megnyugtatja az elmét. Fájdalomcsillapító, élénkítő, méregtelenítő, hashajtó, hasznos gyomorfekély, emésztési rendellenesség és ételmérgezés esetén. (Merkúr)

Illatos bazsarózsa (Paeonia albiflorae)

A bazsarózsa az intuíció növénye. Görcsoldó, havi vérzést elősegítő szer, általában a nőgyógyászatban használják. A gyökere javítja a vérkeringést és enyhíti a görcsöket. (Hold)

Fokhagyma (Allium sativume)

A fokhagyma erős szaga áthatol a legtöbb blokkon és akadályon, így ez az áttörés gyógynövénye. Stimuláló, aromás, szélhajtó, tonizáló és havi vérzést segítő szer, ezért használják emésztésjavítóként, keringési problémákra, tüdő és hörgő fertőzésekre, megfázás elleni hatásossága pedig jó ideje ismert. (Mars)

Orvosi angyalgyökér (Angelica archangelica)

Az angelika serkentő, szélhajtó, havi vérzést segítő, tonizáló növény. Felmelegíti a vért és javítja a keringést. Megakadályozza a reumatikus problémák kialakulását és a test merevségét. (Nap)

Tengeri hínár (Genus fucus)

A tengeri hínár fájdalomcsillapító és daganatcsökkentő hatású. Serkenti a pajzsmirigy működését, megszünteti a golyvát és serkenti az anyagcserét. (Neptunusz)

Indián dohány (lobelia inflata)

A lobélia görcsoldó, stimuláló, köptető és hánytató szer. Használatos asztma, tüdő problémák, gorcsoldás, idegi feszültség és görcsök esetén, valamint hánytatásra. (Szaturnusz)

Csucsóka (Genus scutellaria)

A csukóka megnyugtatja az elmét és a szívet és előkészíti az utat a meditációhoz. Idegerősítő és vértisztító hatása miatt nyugtatja az idegeket és megakadályozza a függővé válást. (Uránusz)

Kanadai aranygyökér (Hydrastis canadensise)

Az aranypecsétfű keserű főzetét annak kell meginnia, aki túlzottan engedékeny és önbecsmérlő, hiszen  keserűség méregtelenít és tisztít. Vértisztító, tonizáló, epehajtó szer, melyet antibiotikumként használnak, hogy megszűntesse a nyálkahártya megbetegedéseit, megtisztítsa a vért és a nyirokrendszert. (Chiron)

Fekete nadálytő (Symphytum officinalise)

A fekete nadálytő fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő (elősegíti a gyógyulást), erősítő és vértisztító szer, belsőleg és külsőleg is használják sérülések, törött csontok gyógyítására. A leveléből készült tea csökkenti a lázat és gyógyítja a tüdő fertőzéseit. A gyökeret fekélyek, belső sérülések, vérzés csillapítására használják, valamint a tüdő erősítésére. (Plútó)

Képek: Pinterest, Getty images.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.