Gyógyulás, barátság, tisztánlátás – Nap a Vízöntőben – 2019.01.20.

Január 20-án, délelőtt 10 órakor lép a Nap a levegős Vízöntő jegyébe. A tűz-jellegű planéták levegős jegyben előtérbe tolják a kapcsolatok fontosságát, a szellemiséget, az intellektust. Fontos számára, hogy tapasztalatait, gondolatait másokkal is megossza. Sok ismerősre tehet szert, de ebből sokan le is morzsolódnak. Viszont akik megmaradnak, azokkal szoros kapcsolat, együttműködés alakul ki.

 

Ez kitűnően mutatja, hogy az Uránusz uralma alá kerülő Nap rengeteget segíthet azon kapcsolatok, dolgok felszámolásában, amelyek már nem méltók hozzánk, de erőt adhat a káros szenvedélyekről történő leszokáshoz is. Az Uránusz semmit nem halmoz fel, ami szükségtelen, attól megszabadul. 

 

 

A régi asztrológia szerint itt száműzött, azaz exil pozícióban található a Nap, de az Oroszlán időszakában (azaz a nyáron) nemzett fény most teljesedik ki igazán! Az Oroszlán-Vízöntő tengely ugyanis a fény stabilitásának tengelye…  a szív szeretetét mások irányába fordítva legyőzhetjük az ego zakatolását, fontossá válnak a kapcsolatok. Amikor a Nap nyáron az Oroszlánban haladt, úgy érezhetted, megállapodtál valami mellett, most pedig kiderül, hogy ez mennyire életképes. 

 

A Vízöntőt gyakran ábrázolják angyalként, és valóban az. De nemcsak az angyal. Ő a sámán, a gyógyító, Máté, az Evangélista. A Vízöntő nem megváltoztatni, hanem megismerni akarja társait.

 

“Ne ítélkezzetek, hogy fölöttetek se ítélkezzenek! Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni. Amilyen mértékkel mértek, olyannal fognak majd nektek is visszamérni. Miért látod meg a szálkát embertársad szemében, amikor a magadéban a gerendát sem veszed észre? Hogy mondhatod embertársadnak, hogy hadd vegyem ki a szemedből a szálkát, amikor a magad szemében gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, s akkor hozzáláthatsz ahhoz, hogy kivedd a szálkát embertársad szeméből! ”

 

(Máté evangéliuma, 7:1)

 

 

Íme, egy bibliai idézet, amely a legtisztábban mutatja ezen időszak egyik legfontosabb üzenetét. Ám van itt más is: a gyógyulás, gyógyítás témája. Hogyan is gyógyulhatna meg a tested, ha a lelked nincs rendben…? Minden fizikai elváltozásnak mentális, lelki okai vannak, ezt tudjuk. Voltak panaszaid a lábaddal, bokáddal, idegeiddel kapcsolatban? Gyötört depresszió, hangulatingadozás, pánikrohamok? Találd meg a gyökerét! És ezt csak akkor tudod megtenni, ha őszintén Magadba nézel. Ne csak másokkal legyünk őszinték, sőt, a magunkkal szembeni őszinteség a gyógyulás biztosítéka. Miért ragaszkodsz dolgokhoz, amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet…? Itt az ideje véglegesen leszámolni ezekkel és engedni, hogy a Vízöntő levegő eleme magával ragadja őket és a helyükön új dolgok születhessenek.

 

Vágyaid, terveid most látszódnak a legtisztább, legigazabb formájukban. Ha valóban tudod, mit szeretnél, mi a szíved vágya, akkor most nekikezdhetsz a megvalósításnak. Megkapsz hozzá minden segítséget! Lehet, olyan helyekről, emberektől érkezik a segítség, ahonnan nem is gondolnád…

 

“Kérjetek és kaptok, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek! Mert aki kér, az kap, aki keres, az talál, s aki zörget, annak ajtót nyitnak. Melyiketek ad fiának követ, amikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, ki ad neki kígyót? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, akkor mennyivel inkább ad jót mennyei Atyátok azoknak, akik kérik.”

 

(Máté evangéliuma, 7:7)

 

 

 

A Fentiek, a Teremtő körültekintően gondoskodik rólunk, és ha szándékainkat a szeretet vezérli, a segítség is ott terem előtted. Csak tisztázd, hogy mit akarsz valójában! Valóban a szíved vágya, amit szeretnél, vagy csak egy, a társadalom által elvárt ideálképnek akarsz megfelelni…? Válaszolj Magadnak. Őszintén. 

 

 

Az indiai rendszer szerint a Nap jegyváltása az Uttara Sadha, szaturnuszi jellegű holdházat érinti. A szaturnuszi befolyás jelzés arra vonatkozóan, hogy az önvizsgálat, a számvetés most kollektív, karmikus feladat. Elvégre a Szaturnusz energetikája csak az időtálló dolgokat, kapcsolatokat engedi átmenteni a következő életszakaszokba. Kozmikus felelősségünk saját magunk és mások segítése, saját működésünk megértése és az, hogy ledobjuk az álarcokat. 

 

A Nyilas és a Bak csillagképek átfedésében, a Pajzs alatt láthatjuk életadó égitestünket, amikor jegyet vált. A terveket, ideákat ideje fizikai síkra hozni, ha mindent beleadunk a támogatás és a védelem (Pajzs) is szöveségesünkké válik.

 

Áldás!

 

Képek: Mystic Raven (1), Malkáv blogja (2) és Pinterest (3).

 

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.