Gyógyító Szeretet: Újhold az Oroszlánban – 2017.08.21.

Augusztus 21-én, 20 óra 30 perckor áll együtt a Nap és a Hold az Oroszlán jel 28. fokán, azaz Újholdunk lesz. A két égitest együttállása rendkívül fontos dolgot tol előtérbe az Oroszlán jel harmadik dekádjában. Önmagunk felvállalását, az álarcok levetését és a szeretet ragyogtatását. Mivel a 28. fok a jegyen belül már a Kos-dekanátus, ezért e jegy sajátosságai is szerepet kapnak e fontos égi tünemény bekövetkeztekor. Bár sokunknak rengeteg terve, vágya van, olykor nehéz eldönteni, melyiket is valósítsuk meg először. Így tehát a prioritási sorrend felállítása elengedhetetlen, így elkerülhető a képzavar, a káosz a fejünkben, erőnk szétforgácsolódása.

Az Újhold mindig egy új kezdetet jelképez. Ennek az Újholdnak a különlegessége, hogy csillagképi értelemben az Oroszlán szívénél, a Regulus csillagnál (alpha Leonis) születik meg, amely a feltétel nélküli szeretet csillaga. A szeretet pedig gyógyít és csodákra képes, ezt tudjuk. Az Újhold alatt láthatjuk a Hydra csillagképet is, az Északi Vízikígyót, amely a kellő bölcsességet, belátást hivatott biztosítani. Nem mellesleg a kígyó a gyógyítás egyik szimbólumaként is ismert – gondoljunk csak a patikák bejáratán és gyógyszeres dobozokon látható kígyóra. Ez a gyógyítás viszont nem pirulákkal megy végbe, hanem a szeretet mindent átható, betegségeket elsöprő erejével. Érdemes tehát az Újhold estéjén gyógyító szertartásokat végezni, szívből imádkozni, ha bármilyen elváltozással küzdesz, különös tekintettel a gyulladásokra, a gerincet, a szívet és érrendszert érintő problémákra (testi szinten az Oroszlán ezekhez a szervekhez kapcsolódik)! És mivel minden betegségnek lelki oka van, érdemes elgondolkodni a következő kérdéseken: mikor és kivel viselkedtem szeretetlenül? Kivel nem voltam egyenes?

A válasz lehet, hogy meglepő lesz, mert könnyen lehet, hogy saját Magadat adod meg feleletként. Ha nem szereted Önmagad, hogyan is szerethetne a Világ? Az öngyűlölet, saját magunk degradálása egyenes út a szívpanaszokhoz, és az egyre gyakoribbá váló gerincproblémákhoz, amely már gyakran igen fiatal életkorban jelentkezik. A “B-kategóriás lettem”, “haszontalan vagyok”, “tehetségtelen vagyok, nem vagyok jó semmire” kezdetű hitrendszerek földbe döngölik a maradék önbizalmat és egészséges öntudatot. Most, hogy a Nap és a Hold találkozni fognak a témához szorosan kapcsolódó Oroszlánban, könnyen felismerhetjük az ilyen hozzáállás, önbüntető viselkedés káros voltát. A tudatos (Nap) és tudatalatti (Hold) energiák együtt dolgoznak, így a két oldal összehangoltan dolgozhat együtt. Álmaidon, meditációidon keresztül választ kaphatsz a felmerülő kérdésekre, egyúttal a tűz elem segítségével kiégetheted Magadból a káros mintákat, teret adva a tűz teremtést is szimbolizáló erejének, azaz megszülethetnek a tisztítótűz-jellegű minőségek, gyógyító energiák.

A Nap a cselekvő én, a Hold a lélek. A Hold a tüzes Oroszlánban feltöltődik kreatív energiákkal, alkotókészséggel is, amelyek az érzéseinkből táplálkoznak, tehát alkossunk, hozzunk létre valamit, ami a miénk, a mi “gyermekünk”, amire büszkék lehetünk. Ez is erősíti az önbecsülést, testi szinten a tűz elem elégeti a fájdalmakat, akár a krónikus szív-és érrendszeri betegségek gyógyulása is elindulhat, normalizálódhat a magas vérnyomás, a korábbi keringési betegségekből (szívinfarktus, stroke) származó maradványtünetek is eltűnhetnek. Elégeti őket a tisztítótűz, amelyből az élet is születik. Így tudod uralni saját Magadat, a Sorsodat. És nem pedig másokat. Mivel az Uránusz -amely a Kos jel 28. fokán tartózkodik ekkor- trigonnal kapcsolódik a Naphoz és a Holdhoz is, váratlan felismerések ötletek is születnek, amelyek megvalósításán egy percig se hezitálj.

Az indiai asztrológia szerint az Újhold a Mágha, Sárkányfarok (Ketu) típusú házban születik meg, a karmikus terhek letehetők, a másokon való uralkodás ideje is lejárt. A Mágha szó sikereset, jótékonyat jelent – sorsunk is ebbe az irányba fordulhat, ha erőnket nem másokra, hanem magunkra terjesztjük ki.

Miközben ezt a cikket írtam, találomra kinyitottam egy oldalon Doreen Virtue: Arkangyalok és felemelkedett mesterek című könyvét, és egy igen érdekes élménnyel ajándékoztak meg a Fentiek. Ariel Arkangyalnál nyílt ki. Ariel nevének jelentése: Isten Oroszlánja! 🙂 Ha végképp elakadtál, ő segíthet Neked. Kérd meg, hogy segítsen rálelni valódi feladataidra az elkövetkező időszakban, tisztítsa meg előtted az utat és segítse önbecsülésed növelését. Végig ott lesz melletted és fogja majd a kezed.

Áldás!

Képek: Thinkstock.

One thought on “Gyógyító Szeretet: Újhold az Oroszlánban – 2017.08.21.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.