Fókuszált gondolatok: Merkúr a Bakban – 2019.12.29.

Vasárnap, 05:55-kor a Merkúr elhagyja a tüzes Nyilast és a Bakba lép. Csillagképileg ekkor a Kígyótartó és Pajzs alatt látható az égitest, a Nyilas nyílvesszejének hegye, az Alnasl (gamma Sagittarii) csillag felett. Az Alnasl Hold-Mars típusú energiákkal rendelkezik, vagyis érzéseidet kifejezve, gyakorlatban megmutatva tudsz előrehaladni. A légies, ide-oda szökellő égitest a Bakban megfontoltabbá és körültekintőbbé válik, mint eddig. Bárki és bármi próbáljon Téged akadályozni célod elérésében, ne aggódj: éles elméd és kiváló helyzetfelismerő-képességed segít abban, hogy ezeket a helyzeteket hatásosan, de mégis higgadt fejjel kezelni tudd. 

 

 A Merkúr az Istenek Hírnöke és a Chiron mellett a gyógyításhoz is kapcsolódik. A Caduceus, (görögül: kerykeion) egy hírnökbot, amely köré két kígyó tekeredik, az orvoslás szimbóluma. Valamilyen problémát okozó helyzet a Bak-időszakban gyógyíthatóvá, felszámolhatóvá válik és végleg leteszed a terheidet. Gondolataid rendszerezése, a görcsös ragaszkodástól való megszabadulás hozza el a gyógyulást, a pozitív változásokat számodra. Az Ikrek és a Szűz házaidat is figyeld meg, mert e két terület eseményeit “viszi be” a Bakban kezdődő területedre a Hírnök. Vagyis a két terület összefonódik, ezen házaid témáiban gyakorlatiasságon és bölcs belátáson alapuló döntések meghozatalára leszel képes.

 

 

A szaturnuszi felügyelet alá kerülő Merkúr fókuszáltabbá, összeszedettebbé teszi gondolatainkat, a Nyilas csillagkép és a Tejút érintettsége a csillagos égen pedig megmutatja az irányt, amely számunkra a legelőnyösebb a továbbhaladás szempontjából. Figyeljünk azokra a gondolatokra, amelyek egyszerűen “nem mennek ki” a fejünkből, mert komoly dolgokra világítanak rá. 

Gondolataink teremtik meg a jövőnket, érdemes tehát a célt szem előtt tartani.

 Arra koncentrálj, amit el szeretnél érni, és ne arra, amit el szeretnél kerülni! A szaturnuszi befolyás azonban áldozatot is követel; azt kéri, hogy mondj le a szükségtelen dolgokról, amelyek csak akadályokat gördítenek eléd. Ezek közé tartozik a kishitűség és a fél-elem. A Szaturnusszal együtt állva ezek még erőteljesebben törhetnek felszínre. 

“Ha a félelmet választjuk, sebezhetővé válunk a sötétség számára…” (Twin Peaks sorozat, Briggs őrnagy)

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük