Feltámadás a mélypontból: Újhold a Skorpióban – 2017.11.18.

November 18-án, 12:42-kor születik meg a Skorpió-Újhold a jel 26. fokán. Ahogyan az elnevezés is mutatja, valami egészen új születik – egy új minőség, amely megadja a lehetőséget arra, hogy magasabb szintre lépjünk, újjászülessünk, “feltámadjunk”. A gyökeres változások folytatódnak, hiszen a Skorpió jel plutonikus energiái mindig a változást, a transzformálódást jelenítik meg. Lelkedből kimosható (Skorpió-víz elem) azon minőségek maradványa, amely nem szolgálja fejlődésedet és lehúzott a mélybe – s ebből a mélypontból támadsz fel. Mérlegre teheted mindazt, ami előrelendít, s azt is, ami nem. Kiváló alkalom ez az Újhold meditációra, a félelmek, rossz érzések, megcsontosodott hitrendszerek lerombolására és elengedésére meditációs úton, de arra is, hogy valami egészen új dologba kezdj, amely segít átformálni érzelemvilágodat, stabilabbá tenni lelkedet és ezzel átalakítani az egész életedet.

Az Újhold az új kezdeteket is szimbolizálja. Minden olyan tervet, célt, ami az átminősüléssel, átalakulással áll kapcsolatban, most érdemes megfogalmaznod és megtenni a kezdő lépéseket ebbe az irányba. A most kimondott szavak, megfogalmazott vágyak varázserővel bírnak.

 

Csillagképi értelemben a Mérleg csillagkép jövőt tartó serpenyőjénél, a Kígyótartó alatt, a bölcs Kentaur és a Farkas fölött pontosodik be a Nap és a Hold együttállása, amely lehetőséget ad a tudatos és tudattalan energiák szintézisére, harmonikus együttműködésére. Mivel a Mérleg csillagkép érintett az Újhold kapcsán, a párkapcsolati dolgok is előtérbe kerülnek. Meg kell értenünk, hogy Társunk nem a tulajdonunk, akit birtokolhatunk, és a papír, a törvényesített kapcsolat pedig önmagában még semmire nem garancia. Ne a társadalmi elvárásoknak akarj megfelelni kapcsolatod révén, hanem a kölcsönös tiszteletre kell törekednetek, az igények összehangolására és arra, hogy a közös célokat termékeny talajra tereljétek. Az érzelmi energiák kiegyensúlyozása, a szeretet kimutatása a másik felé – csak ezek számítanak, a papír, a külsőségek, a cukormáz csak anyag… a Hold együttállása a Nappal segít lecsendesíteni az egót és előtérbe tolni az érzelmeket. A Nap és a Hold egyesülése alatt ott ragyog a Farkas, amely a minket nem erősítő dolgokat segít “széttépni”, valamint a bölcs Kentaur, aki segít belátni, hogy nem ragadhatunk bele ebbe a minket akadályozó vargabetűbe. 

Az eddig megélt, személyiségedben végbement változásokat most már a gyakorlatba is át tudod ültetni. Több “kis halált” éltél meg a közelmúltban, és ezek lényegét most érted meg igazán. A Skorpióban lévő Hold lelked legmélyebben rejlő igazságait tudatosítja. Mivel a Skorpió csillagkép (nem a jegy!) a Tejút jelentős részének őrzője, a legmagasabb szintű, Istentől érkező energiák segítenek Téged újjászületésedet (Skorpió=halál és újjászületés!) követően abban, hogy a mély, őszinte és érdektől mentes szeretetedet mind saját Magadra, mind másokra ki tudd terjeszteni. A Hold 19.-én, a kora délutáni órákban eléri a Skorpió Szívét, a vörösen tündöklő Antarész (alpha Scorpii) csillagot, mely marsikus energiáival már nem az önmagunkkal és a világgal folytatott harcokat, hanem a legtisztább, legőszintébb érzéseid, igazságaid megnyilvánulását segíti elő. Ezzel elindítasz egy pozitív energiahullámot, amely később megsokszorozva ér vissza Hozzád-legkésőbb a december 3-án esedékes Teliholdkor.

 

Az Újhold a Skorpió Rák-dekanátusában jön létre, vagyis a belső otthonunk megtalálása kiemelt fontossággal bír. A fenti hatásokat erősítik a családdal kapcsolatos dolgok, érzések is, a szüleikhez való viszonyunk. Ezen kapcsolatok tisztázására is alkalmas ez az Újhold. Ideje a múlttól végleg elszakadni és előre nézni. 

Az indiai asztrológia szerint az Újhold a jupiteri energetikájú, Vishakha nevű holdházat érinti. Komoly tapasztalásokkal és megélésekkel találkozhatunk, hatalmas lelki erőket mozgósítva magunkban ezzel. Spirituális témákban elmélyülésre, meditálásra, tértisztító szertartások végzésére kiválóan alkalmas nap. Végezzünk nyújtó gyakorlatokat, gyújtsunk illatgyertyát, és legalább estére ne együnk nehéz ételeket, kerüljük a húst, a zsírt, a cukrot. 

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.