Felemelkedett szellem: Újhold a Bakban – 2018.01.17.

Január 17-én, hajnali 3:17-kor Újhold születik a Bak jel 26. fokán. Az égbolton hűséges kísérőnket a Bak és a Nyilas csillagképben látjuk, a Tejút peremén, ahogy alászáll onnan, felette a Pajzs és a Sas (Turul) csillagai ragyognak. A Tejútról hozott energiák átölelik a Földet, s ezeket fizikai síkon is érezhetjük. A Pajzs az Isteni védelem szimbóluma, a Sas pedig az egó legyőzése utáni felemelkedést jeleníti meg.  A Nyilas nyila a Tejút közepe felé mutat, ahol maga Isten lakozik! Azaz, az Égiekkel való kapcsolatfelvétel igénye is erősebbé válik, s ez eredményesen is teremthető meg.

A Hold Bak jelben elfoglalt helyzete pedig azt a stációt jelképezi, amikor a Fény, a Tejút magas szintű energiái áthatják az anyag világát. A Nyilas Fénye az anyagba (Bak) kerül. A Bak az utolsó a föld-jelek sorában, a lélek itt tud “úrrá lenni” az anyag világán! A Bakot gyakran ábrázolják egy hegytetőn állva, ami nem véletlen, hiszen a Bak a “hegy csúcsán” (anyagi világ) állva a Fénnyel nemesített birodalom uraként nézhet szét.

Minden eddigi tudás tapasztalattá érik, s csak az életképes eszmék emelkedhetnek fel. Mi is eképpen lehetünk úrrá az anyagon, nem annak birtoklásával, hanem Fénnyel való feltöltésével. Ezzel elkezdődik a szellem emelkedése, amely már a Vízöntő-időszak előhírnöke. A Nap-Hold együttállás pedig a tudat és a tudattalan szoros egybefonódását, együttműködését jeleníti meg, amikor minden síkon érezzük sorsfeladatunkat (Bak)! A sorsfeladat pedig nem más, mint felülemelkedni az anyagi világ korlátain. S ez kollektív szinten érvényes…

Az indiai rendszerben az Újhold az Uttara Sadha, Nap-jellegű holdházban születik meg. A felelősség felvállalásával egy időben karmikus terhektől is megszabadulhatunk. Édesanyánk hitrendszerét, mintáit sem árt felülvizsgálnunk – lehet, hogy mostani elakadásaink gyökerére ott találunk rá.

Áldás!

 

Kép: Pinterest.

One thought on “Felemelkedett szellem: Újhold a Bakban – 2018.01.17.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.