Felelősségteljesen szeretni: Vénusz a Szűzben – 2018.07.10.

Július 10-én, 04:35-kor a Vénusz a földies Szűz jegyébe lép az évkörön.  Az égbolton azonban az Oroszlán Szívénél, a Regulusnál (alpha Leonis), marikus-jupiteri csillagnál tartózkodik a Szerelmesnek is nevezett bolygószomszédunk.  A lángoló szerelem megmarad, kiegészülve a kötelességtudattal és azzal, hogy pároddal a szürke hétköznapokat is ünnepnapként éljétek meg. Az érzések mélyebbé és komolyabbá válnak a működőképes kapcsolatokban, a másikért való tenni akarás, a másik szolgálatának vágya is felerősödik, s ez még inkább összekovácsolja a szerelmeseket.
 
Belépése a Szűz jelbe ugyanakkor előhozhatja a félelmeket, kétségeket, paranoiás gondolatokat: “Hűséges hozzám? Tényleg engem szeret? – ha ilyen és ehhez hasonló gondolatok bukkannak fel buksidban, tudnod kell, hogy ez ismét csak a hit próbája. Valóban letetted a múltbéli kapcsolataid terheit? Valóban megszabadultál a megcsalatástól, elhagyástól, átveréstől való félelmeidtől? Ha igen, nem kérdés, hogy ezeket a gondolatokat higgadtan tudod kezelni, vagy egyáltalán fel sem bukkannak Benned. Ha mégis, a rendszeres meditáció, az Önmagadon végzett oldások rengeteget segíthetnek ezek kiküszöbölésében és abban, hogy a már meglévő, megszilárdult kapcsot ne veszélyeztesd.
 
Az indiai asztrológia szerint a Vénusz jegyváltása a Mágha, Leszálló Holdcsomó-típusú holdházat érinti. Az indiaiak szerint ez a Vénusz-helyzet arra figyelmeztet, hogy párunkkal szemben ne támasszunk lehetetlen elvárásokat. Ne megváltoztatni, hanem megismerni próbáljuk! Főleg ne a múltbéli szerelmeinkhez hasonlítsuk őt. Egyedül élőknek hasonló gondolatokat sugall: ne legyenek irreális elvárások a leendő partnerrel szemben.
 
Áldás!
 
Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük