Exil és fall – valóban “rossz” pozíciók?

A legtöbben a személyiségformáló bolygók exil és fall (~esés) helyzeteit kimondottan rossz pozíciónak írják le, hiszen az exil, más néven száműzetés az uralmi helyzettel szemben lévő, poláris jegyhelyzete egy planétának, a fall, azaz esés pedig az egzaltációs helyzettel szembeni jegyben történő elhelyezkedés. Ezért szokás “rossz” pozícióként definiálni ezeket a helyzeteket. 

De ha már annyira ragaszkodik egy asztrológus ahhoz, hogy ezek “rossz” pozíciók, akkor tudnia illő azt is, hogy ezek a helyzetek jelentik fejlődésünk, érésünk során a kihívásokat! 

A bolygók a Teremtő kreációi. Ezért nincs bennük semmilyen rossz, ahogyan pl. a Marsnál, Szaturnusznál vagy a Plútónál említik, hogy azok “káros” égitestek. 

De lássuk, melyek az exil, illetve fall helyzetek?

Nap: exil a Vízöntőben, fall a Mérlegben.

Hold: exil a Bakban, fall a Skorpióban.

Merkúr: exil a Nyilasban és a Halakban, fall az Oroszlánban.

Vénusz: exil a Kosban és a Skorpióban, fall a Szűzben.

Mars: exil a Bikában és a Mérlegben, fall a Rákban.

 

Oké, ez a legtöbb asztrológiát olvasó ember számára ismert. De hogyan hozható ki a legjobb ezekből a “rossz” helyzetekből?

Vízöntő Nap: a szív szeretetét mások irányába fordítva legyőzheti egóját.

Mérleg Nap: kapcsolataiban a harmónia fenntartását valósíthatja meg, saját belső értékei ragyogtatásával, félretéve a körítést, a külsőségeket. 

Bak Hold: felelősséget vállalni önmagáért, a sorsáért, felismerni és tudatosítani, hogy tetteinek következményei vannak, legyen az pozitív vagy negatív cselekedet. Lemondani burkolt irányítási vágyáról. 

Skorpió Hold: szenvedélyességével nem érzelmi függőséget teremteni másokban, hanem a stabil hátteret biztosítani és éreztetni. Múltjának fájó darabkáit végleg levágni Magáról.

Nyilas Merkúr: a magasabb szférák felé fordulás, hitének erősítése és a szeretet Fény-teremtő ereje lakozik benne, s ezt mások felé is mutatni, kommunikálni tudja. 

Halak Merkúr: az Unio Mystica, amikor a gondolatokat a szeretet hatja át és megszabadulván saját korlátaitól egy magasabb szintre emelkedik és onnan segít másokat.

Oroszlán Merkúr: kapcsolatteremtés a Szív erejével, az erőszak félretevésével. Szíve melegségével a legfagyosabb embert is felolvasztja. 

Kos Vénusz: energiáit nem a másik ellen, hanem a másik javára fordítja. Önös érdekeit félreteszi és segíti a másikat, így teremtve meg harmóniát kapcsolatában. 

Skorpió Vénusz: szexuális függőség teremtése helyett mély érzelemvilágát mutatja a másik ember felé, hűségesnek maradni és tűzön-vízen át kitartani – ez a feladata. A legmegbízhatóbb partnerré válhat, ha féltékenységét, uralkodni, birtokolni vágyását leküzdi.

Szűz Vénusz: kölcsönös érzelmi közösséget akkor tud alkotni a másikkal, ha kritikus énjét félretéve Önmagában is vizsgálatot tart, mielőtt a másikban hibákat kezd keresni. 

Bika Mars: az anyag megtermékenyítése a Fény által, amely nem más, mint az állhatatos kitartás és az elhatározások gyakorlatba ültetése.

Mérleg Mars: megküzdeni a szerelemért, a Társért, de nem pusztító jelleggel, hanem saját értékeinek felismerése által. Az egészséges önbizalom közvetíti a biztonságérzet energiáját a Másik felé. Egyensúlyt alkotni a partnerrel, az alárendelődés kiiktatásával. 

Rák Mars: az önállóság megteremtése, a belső gátlások, a szülői (különösen az anya) függőség megszüntetésével. A múlt kellemetlen eseményeinek következtében kialakult ön-védelmi mechanizmus kiiktatása és a felelősségvállalás saját magáért, a sorsáért. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.