Érzések: Nap a Rákban – 2019.06.21.

Június 21-én, 17:54-kor az évkör Rák jegyébe lép a Nap. A vizes jegybe kerülő tüzes bolygók intenzív lelki életet és érzelemvilágot tükröznek, a felismerések és késztetések hirtelen jönnek.

Csillagképi  értelemben továbbra is Nimród (Orion) kinyújtott karjánál, a Tejúton halad. Elérkezik a Fény-nemzés ideje, önmagunkba vetett hitünk erősítése és a konkrét tettek, amelyek már jó ideje aktualitással rendelkeznek. Csodálatos, Istentől származó erők állnak rendelkezésünkre, a Beavatást megkaptad, a feladatok megoldása elkezdődhet, amely nem más, mint saját Magad és mások gyógyítása. Szeretettel. Önzetlenséggel. Szívből.

 

 

Érintetté válik az Ikrek csillagkép is, azon belül Castor, a halandó, múlandó dolgok szimbóluma. Azon minőségeket, amelyek már nem szolgálnak minket, a Rák levágást jelképező ollóival végérvényesen eltávolíthatjuk magunkról.

A Rák jel belső templomunk, a honnan jöttem, hová tartok – témát tolja előtérbe (Rák/Bak – tengely). Belső templomunk a nyugalom szigete, ám semmiképpen sem elbújás a világ elől. Belső templomodból erőt meríthetsz, de az életet a kinti világban kell élned!

Az indiai rendszer szerint a Nap az Ardra, Sárkányfej-típusú holdházban tartózkodik jegyváltásakor. E holdház a lélek alkalmazkodását, befogadását veszi alapul. Meg kell tanulnunk elfogadni a különbözőségeket, feldolgoznunk a veszteségeket, így azok elengedhetővé válnak.

 

A wicca vallás szerint e napon, a nyári napforduló napján ünneplik a Litha nevet viselő ünnepet.

A Napisten és a Földanya nászünnepe. A leghosszabb nappal, a legrövidebb éjszaka.

Ma van a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka, amibe kicsit belekeveredik a 24-én esedékes Szent Iván-éj is.

 

 

Csillagászatilag június 21., néha június 22. a pontos dátum, az ünneplés pedig a kereszténység elterjedése óta rugalmasan változik június 21. és 24. között. A Nap most éri el éves útjának csúcsát, most áll a legmagasabban az égen, innentől megkezdődik a sötétségbe fordulás periódusa.

A kelta mitológiában Tölgyünnepnek, a Magyalkirály győzelmének hívják a nyárközép napját, amely egyben az egyik legfontosabb a wicca boszorkányünnepek közül. Hagyományok, szokásos és mágikus bűbájok terén sok közös vonást mutat a téli Napfordulókor tartott Yule-ünneppel. A címben említett Litha a gabona istennője, aki a bőséget, az örömöt, elevenséget és érettséget jelképezi, hozzá kapcsolódva pedig a tűz a változást és a megtisztulást is szimbolizálja.

Ahogy Yulekor, most is a tűznek jut a legfontosabb szerep: örömtüzeket gyújtanak ezen az éjen a világ sok táján a megújulás, a szenvedély és a világosság jelképeként, ezzel is segítve a Napot a sötétség elleni harcban.

Rituálék tekintetében pedig most jött el az ideje minden olyan praktikának, ami megtisztulással, gyógyítással és egészséggel, valamint szerelemmel és termékenységgel kapcsolatos.

Az indiai rendszerben a Nap jegyváltása a Mrigasira, Mars-jellegű holdházban történik meg. Szavainkkal való harcunk és testvéreinkkel való kapcsolatrendezésünk kerülnek előtérbe.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük