Értelem és érzelem: Merkúr a Rákban – 2018.06.12.

Kedden, június 12-én, este 22 órakor a Merkúr a vizes Rák jelbe lép. E jelben a planéta feltöltődik érzésekkel.

Minden információt egy emocionális szűrön át enged be. Az égen jegyáltása pillanatában a Merkúr érinti az Ikreket, a Szekeres erőterét és Orion kinyújtott karját. Az Ikrek az egymáshoz közeledést (mindenféle kapcsolatban) teszi lehetővé, a Szekeres az önlegyőzésre, a múlt lezárására sarkall, Orion pedig az egyik Beavató csillagkép – a Beavatás első szintje. Komoly égi üzeneteket kaphatunk az elkövetkező hetekben, amelyek érzelmi életünkkel, érzésvilágunkkal állnak kapcsolatban.

Ahogyan végighalad az Ikrek csillagképen a Napot leggyorsabban megkerülő planéta, úgy kerülhetünk közelebb önmagunkhoz és másokhoz is. 20-án éri el a halhatatlan ikret, Polluxot, ekkorra már integrálnunk kell életünkbe a halhatatlan minőségeket és érzéseket. Remek alkalom ez az időszak az önismeretre, belső világunk, templomunk feltérképezésére is, valamint a honnan jöttem-hová tartok témakörrel való foglalkozésra is.

Jegyváltásakor az indiai rendszer szerint a Mrigasira, marsikus jellegű holdházban tartózkodik a Merkúr; ez segít a gondolatrendszerezésben, az ötletek megvalósításában és optimizmusunk megőrzésében.

Áldás!

Kép: Bill Attride, Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.