Emelkedett Lélek: Újhold a Vízöntőben – 2018.02.15.

Február 15-én, csütörtökön 22:04-kor születik meg a Vízöntő-Újhold, a jel 27. fokán, az égbolton a csillagkép múltat tisztító habjaiban. 

A múltban gyökeredző, idejét múlt minőségek lemosása a boldog jövő érdekében történik. A sorsfeladatok felvállalásának eredményeképp beindul a tisztulás folyamata, a most végzett önmunka meghatározza jövőnket, az ösztönök szellem szintjére történő emelése pedig láttatni is engedi azt! A Hold-jelképezte Lélek itt átlátja az ok-okozati összefüggéseket, ugyanis a Vízöntő csillagképen keresztül Felettes Énünk szól hozzánk – a csillagkép ugyanis az Ekliptika mellett az égi egyenlítőt is érinti. Ez pedig azt jelenti, hogy noha a fizikai világban létezünk, képesek vagyunk érzékelni a Fenti üzeneteket, a magasabb szintű energiákat is. Ugyanerre a kiegyensúlyozásra utal az a tény is, hogy Újhold idején a Nap együtt áll a Holddal. A tudatos és tudattalan energiák egymást kiegészítve használhatók, a megérzések, álmok, víziók (utóbbi tipikusan Vízöntős dolog) erősebbé válnak, sokszor leljük meg a választ olyan kérdésekre, amelyekkel eddig nem tudtunk mit kezdeni.

 

A Vízöntő magasabb szintű manifesztációja az Angyal. Az Angyal, aki gyógyít és szeretettel fordul Minden és Mindenki felé. Pontosan tudja, hogy Mindannyian ugyanabból az Ősrobbanásból jöttünk a Földre, ereinkben ugyanaz a vér csörgedezik és szívünk egyszerre dobban meg. Az Újhold nem látható ugyan, de energiái ugyanolyan intenzitással érezhetőek, mint amikor teljes terjedelmében megmutatja magát hű kísérőnk az éjszakai égbolton. Most már nem az anyag, hanem a szellem ereje táplálja energiáinkat. A Vízöntő termékeny forrása pedig a kreativitás, az innovatív megoldások és az intuitív gondolkodás kimeríthetetlen korsóiból árad számunkra.

Az Oroszlán-Hold idején nemzett dolgok most érnek be, ám mostanra az ego korlátai eltűntek, ezáltal mind saját magunkat, mind embertársainkat másképp szemléljük. Tudásunkon nem szabad ülni, hanem önzetlenül át kell adni másoknak. A Vízöntő, mint állatövi jel képviseli a magasabb szintű szellemi tudományokat, így az asztrológiát is, s az ilyen irányú tudásvágy kielégítésének is kedvez ez az aspektus. Mind a test, mind a Lélek megtisztítása hatásos, így ha fogyókúrába, tisztítókúrába kezdenél, most indítsd! Ha a csillagos égre pillantasz, jusson eszedbe, hogy a Bak csillagzatában a Mindenség elve válik szellemi motivációvá, a Vízöntő pedig a tisztulás üzenetével segíti a felemelkedést.  A Vízöntő csillagkép a Szűz mellett a másik Angyal. Az Evangélista, Máté. A Gyógyító, a Sámán. A szellemi tisztulásnak köszönhetően minden problémásnak érzett helyzet meggyógyul, ha elengeded a görcsösséget, a félelmeidet.

 

E napon érzékenyebbé válhat vádlink és a bokánk, megnő a láb görcskészsége, sportolásnál vigyázzunk a ficamok esélye miatt. Táplálékunk nagy részét az egészséges, minőségi szénhidrát képezze, gabonák és idénygyümölcsök formájában.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.