Emelkedett gondolatok: Merkúr a Halakban – 2019.02.10.

Vasárnap délelőtt, 11 óra 51 perckor a Merkúr belép az évkörön a Halak jegyébe. Ez a jel -mint ahogyan többször is szó esett róla- az összegzés jele. A Merkúr a Halakban a hagyományos értelmezés szerint exilben van, ami a mai asztrológiai kiadványok szerint egy nagyon rossz pozíció. Ez azonban nem igaz! Mindegyik bolygóállásból ki lehet hozni a legjobbat vagy legrosszabbat – és rajtunk múlik, melyik irányba indulunk.

A Halak-Merkúr lehetőséget kínál arra, hogy megszabaduljunk a korlátozó gondolatoktól, s ezeken túllépve egy magasabb szintről szemléljünk és oldjunk meg dolgokat, ugyanis a Szűz-Halak tengely a megváltás tengelye. E bolygóhelyzet egyik hatása, hogy igyekszünk megérteni az érzelmeket, mind a sajátunkét, mind másokét. Érzéseinket könnyebben kinyilatkoztatjuk, pl. sok énekes, dalszerző, színész és író képletében szerepel Halak-Merkúr. Ki is KELL mondanunk, amit érzünk, amit a Merkúr vizes jelben történő látogatása meg is könnyít. Ezzel elejét vehetjük az önmarcangolásnak, az önsajnálatnak és a függőségekbe menekülésnek. Ám mi magunk is kiváló tanácsadóivá válhatunk másoknak érzelmi téren. Csillagképi értelemben a Vízöntő múltat tisztító habjaiban látható a Merkúr jegyváltásakor. A múlt feldolgozásának, “tisztára mosásának” is most érkezett el az ideje.  

 

Az indiai rendszer szerint a merkúri jegyváltás a Dhanista, mars-jellegű holdházat érinti. E terület segíti a tiszta gondolkodást, az álmok valóra váltásához szükséges mentális erőt.

 

Áldás!

 

Képek: Bill Attride (1), Pinterest (2) 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.