Egy mérgező kapcsolat utáni új szerelem 5 fázisa

Egy mérgező kapcsolat mindenkiben nyomot hagy így vagy úgy. Akadnak, akik hónapokra, sőt évekre bezárkóznak, esélyt sem adva a boldogságnak. Mások “kutyaharapást szőrével” alapon vad kalandokban keresnek vigaszt. Vannak, akik megőrzik optimizmusukat és bizakodva várják a következő párjukat. Ha egy rossz kapcsolat után felbukkan egy társjelölt, a legtöbb ember keresztülmegy a következő öt fázison.

1. A legrosszabbtól tartasz

Mivel egy negatívabb perióduson mentél keresztül, megszólalhat agyadban a vészvillogó, amely azt zakatolja: ez is át fog verni, ez is megcsal, ez sem különb, mint az előző! Alig találkozni olyan emberrel, akinek ez meg ne fordult volna a fejében. Az esélytelenek nyugalmával vágsz a kapcsolatba.

2. Azt gondolod, túl szép minden ahhoz, hogy igaz legyen

Kedvesség, ellenálhatatan kisugárzás, folyamatos kontaktot keres Veled – azaz több jel utal arra, hogy valóban érdeklődik irántad. Azonban Te úgy érzed, túl szép ahhoz mindez, hogy igaz legyen, hiszen a saját és/vagy más életedben láttál már olyat, hogy minden gyönyörűen indult, majd hirtelen az illető -vagy Te- a rózsaszín fellegekből a padlóra esett, és meglehetősen fájt.

3. Menekülőre fogod

Bármilyen hihetetlen, ilyen emberek is akadnak. Hiába a kedvesség, a folyamatos közeledés, az érezhető őszinteség a másik fél irányából, befordulnak és olykor akár napokig nem reagálnak az illető telefonjaira, emailjeire, vagy csak felületes beszélgetések születnek. Ilyenkor megsebzett embernek időre van szüksége, hogy átgondolja, mit is vár a másiktól.

4. Megszületik a bizalom

Miután többször jelét adta annak, hogy valóban érdekled, lassan felenged a jégpáncél a szíved körül és újra élettel teli leszel. Fogadod a hívásokat, elmész a megbeszélt randevúkra, nem mondod le őket az utolsó pillanatban. Szépen lassan beavatod a dolgaidba, meghozod a döntést: adsz neki egy esélyt!

5. Szerelem

Megtapasztaljátok a kölcsönös szerelmet, boldogsághormonok lepik el testetek minden porcikáját. A démont sikerült legyőzni, amely nem más volt, mint a saját félelmed. Beengedted Őt az életedbe és nem bántad meg. Boldog vagy! <3

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.