Égi szerelem: Vénusz a Nyilasban – 2017.12.01.

10:14-kor a Vénusz elhagyta a vizes Skorpiót és a tüzes Nyilasba lépett. Míg a vizes Skorpióban a mélyebb megértés, az érzelmek elmélyülése volt a fő vonal, a tüzes Nyilas a már megszilárdult kapcsolatoknak friss lendületet ad és a kapcsolódás egy magasabb szintére emeli azokat. 

 

A csillagos égen ekkor a Mérleg jövőt mérő serpenyője alatt, a Skorpió ollójánál jár, felette pedig ott ragyog a Tejutat átszelő Kígyótartó csillagzata. Az Isidus (Dschubba, delta Scorpii), marsikus-szaturnikus csillag felett áll ekkor a Szerelmes, amely a Skorpió csillagkép szeme. Mit is jelent mindez? Meg kell látnunk azon minőségeket, energiákat, amelyek a szerelem jövőjét nehezítik, s ezeket levágni magunkról. A Skorpió csillagkép szemét érintő Vénusz segít észrevennünk ezen dolgokat, a Kígyótartó pedig fájdalommentesen segít “kigyógyulni” ezekből. A Kígyó régóta jelenti nemcsak az átváltozást egy magasabb minőségbe, de a gyógyulást is. Így a szerelem területén tiszta képpé áll össze minden, amellyel már lehet hosszabb távra is tervezni (Nyilas jel). 

A Jupiter uralta Nyilasban járó Vénusz a Tejútra emelkedése előtt végighalad a Skorpió csillagkép felett, érintve annak Szívét, az Antarész (alpha Scorpii) csillagot. A szeretet erősítése, az elköteleződés kapnak szerepet ez időszakban, amikor a működőképes kapcsolatokban bekövetkezik a törvényesítés, amely jupiteri jellegű esemény – eljegyzés, házasságkötés, de ha ezek nem is, a szerelem mindenképpen égi magasságokba emelkedik. 

Az indiai rendszerben a jegyváltás az Anurádha, Szaturnusz-jellegű területet érinti. A szó jelentése: siker. Azaz, ha a fentieket nemcsak elméletben ismered meg, hanem a gyakrolatba is ülteted, a siker sem marad el. A változtatások elkerülhetetlenek, de csak ezeken keresztül tudunk tanulni.

 

Áldás!

 

Kép: Bill Attride és Pinterest.

3 thoughts on “Égi szerelem: Vénusz a Nyilasban – 2017.12.01.

 1. Ez Asztrozófia, semmi köze a gyakorlathoz! Vénusz a Nyilas csillagkép alatt elhaladva olyan energiákat közvetít a Földre, mely által a szenvedély megélése kerül középpontba,Antares állócsillag energiái meg arra sarkallnak, játszunk. Játszunk az érzelmekkel akkor is ha az fáj. Gyakorlatias ember lévén a valódi jelentéstartalmat tartom relevánsnak Asztrológusként, az elmúlt 22 év megtanított arra, az emberek azt tartják fontosnak amit meg vagy átélnek. Tisztelem az Asztrofófiát, de túl elméletinek, sőt, imaginatívnak tartom. Köszönöm a figyelmet!

  1. Köszönöm a véleményt! 🙂

   Idézem Önt: “Az emberek azt tartják fontosnak amit meg vagy átélnek.”

   Én “csak” 14 éve művelem az asztrológiát-asztrozófiát, de ha nem gond, én is kifejtem a véleményemet.

   Ha valaki a játszmát tatja fontosnak, akkor azt éli meg. Nem lehet mindenki egy szinten a fejlődés spirálján. Aki nem a játszmát éli meg, ezeket a köröket már rég lefutotta és egy magasabb szint felé törekszenek. Semmi értelme az asztrológia vs. asztrozófia dolognak. Egyébként ha elolvassa az írásaimat, láthatja, hogy nem kizárólag az asztrozófia elemeit használom. Mindenki más, nem vagyunk egyformák. Mindenki mást él meg. 🙂 Gondoljunk erre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.