Égi naptár – 2019.01.03.

Csütörtökön a Hold találkozik a Nyilasban járó Jupiterrel, csillagképi értelemben a Skorpió és a Kígyótartó átfedésében. Családdal, különösen az Édesanyánkkal kapcsolatos problémák megoldására kiváló nap, különösen a délelőtti órák. Hosszú távra rendezhetők a félreértések, nézetkülönbségek, jó így indítani az Új Évet. 

 

Gyomorral, emésztéssel kapcsolatos panaszok orvoslására is remek nap, különösen így, az Ünnepek után egyébként is aktualitása van a dolognak. A Hold a gyomor, a Jupiter és a Nyilas a máj, a cukorháztartás. Igyunk bőségesen tiszta vizet, gyógyteákat – különsen ajánlható a máriatövis-tea, amelynek májvédő és méregtelenítő hatása régóta ismert. Étkezés tekintetében kerülendő a hús, a tojás és a tejtermékek, ellenben a bulgur, a köles és a friss zöldségekből készített saláták fogyasztása áldásos.

 

A Bak-Nap és a Halak-Neptunusz között születik egy szextil, amely három dolgot tol előtérbe. Az egyik, hogy ne féljünk kimutatni valós érzéseinket, ellenkező esetben beteggé tehetjük magunkat. Ha a napokban ingadozott a vérnyomásod, szívverésed szabálytalankodott, egyértlemű jelzés erre vonatkozóan. Kövesd a szíved szavát, mondd ki, amit érzel! A Neptunusz a magasabb rendű szeretet bolygója, minden szívből (Nap) jövő dolgot támogat, szárnyai alá vesz – a Neptunusz ugyanis a bennünk lévő angyal (is)… 

 

A második dolog a megérzések, intuíciók megerősödése, különleges szimbólumokkal tarkított álmok, amelyek a Téged foglalkoztató kérdésekre adhatják meg a választ. Figyeld álmaidat, 11-ig lesz aktív a fényszög, ebben az egy hétben a szokásosnál több égi jellel találkozhatsz. 

 

A harmadik téma a művészetek. Ha bármilyen félelem visszatartott eddig attól, hogy kipróbáld Magad művészként, most ezeket tedd félre. Különösen a neptunuszi művészetek (ének, zenélés) kerülnek fókuszba, de bármi, amire Te művészetként tudsz tekinteni, most sikert hozhat. Ne törődj mások véleményével, kezdd el!

 

A Nap a Pajzsban látható az égbolton, így a fenti témákban is erős védelmet és támogatottságot ad, a Neptunusz pedig továbbra is a Vízöntő jövőt tisztító habjaiban fürdőzik – a Nap-Neptunusz szextil most minden eddiginél erősebben mutatja meg az utat Neked, bár ezt az utat már Te is érezhetted az elmúlt napokban… 

 

Azonban a Szaturnusz, az Idő Ura is beszáll a buliba, szintén szextilt hozva létre a Neptunusszal. A Nappal együtt állva megadja a kitartást, a Neptunuszhoz kapcsolódva pedig azokat a dolgokat, amelyeket most létrehozol, sikeresen átmentheted a jövőbe. Ugyanis minden, amit most megálmodsz, időtálló!

 

És itt van még a Skorpió-Vénusz és a frissen jegyet váltott Kos-Mars fényszöge is, egy trigon. Ugyan nem azonos elemű jegyeket köt össze a fényszög, mégis trigonként viselkedik, ráadásul a Vénusz nemsokára a Nyilasba lép, és e hatás felfokozódik. S hogy mit hoz ez az aspektus? Párkapcsolatokban az eddig kétséges, átláthatatlan helyzetek tisztázást nyernek, tiszta lapot, új fejezetet nyithatunk. Sok kapcsolaton belül egy szakasz lezárul. Mivel a Skorpió a titkok jegye is, valamilyen titokra fény derül, vagy csak alaposan át kell beszélni helyzeteket, és csak Rajtad múlik, hogyan kezeled… gyakorolhatod a megbocsátást, az érzelmi zsarolás letételét. 

 

Ha így cselekszel, biztos lehetsz abban, hogy a kapcsolat szintet lép és a köztetek lévő kötelék csak megerősödik – különösen akkor lesz ez érezhető, amikor a Vénusz átlép a Nyilasba (2019. január 7., hétfő). Érdemes tehát menteni a menthetőt. Ha a kocsidban elromlik egy rugó, még nem kell leselejtezni… tudom, kicsit kisarkított a hasonlat, szó se róla. És nézz Magadba: Neked is vannak titkaid… tehát, ha bármi kiderül szerelmesedről, vergődés, habzó száj helyett inkább tegyétek rendbe a dolgot.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.