Égi naptár – 2018.12.09.

Vasárnap a Bakban járó Hold több fontos aspektust is létrehoz más égitestekkel. Reggel a Szaturnusszal kerül együttállásba, amely a maximumra tekeri a lelki erőt. A hagyományos értelmezés szerint a Bak jegyében a Hold exil, azaz száműzött, de mint ahogy többször is említettem, az exil magában rejti a magasabb szintekre törekvést. Ez esetben a burkolt irányítási vágy letétele az elsődleges feladat, amelyhez a Szaturnusz adja meg az alapot. Felelősséget kell vállalnunk önmagunkért, tudomásul venni, hogy minden tettünk következményekkel jár – legyen az jó vagy nem jó cselekedet.

Csillagképi értelemben a két égitest a Nyilas és a Pajzs átfedésében, a Tejút peremén találkozik. A Szaturnusz tavaly óta ott töltekezik az Isteni Fénnyel, és ezt átadja a Holdnak is, amely leereszkedve a Tejútról kiárasztja ránk, mi pedig “fogni” tudjuk az “adást”. Délután, ahogy hűséges égi kísérőnk tovább halad a Zodiákusban, szextilt alkot a Halakban együtt álló Marssal és Neptunusszal. Ha a napokban bármit fel akartunk adni, elmerültünk az önsajnálat bűzös posványában, most felráz minket ez a fényszög: a lehetőségek (a szextil mindig lehetőségeket mutat!) ott vannak arra, hogy cselekedjünk, tegyünk (Mars!) az álmainkért (Neptunusz!). Mit akarsz? Sírdogálni egy sötét sarokban, hogy mennyire szar a világ és mennyire nehéz a dolgod? Vagy leporolni Magad és haladni? A döntés, mint mindig, most is a Tiéd!

Ha az utóbbi mellett döntesz, elhatározod Magad, akkor a kora esti Hold-Plútó együttállás óriási segítség lesz Neked: hatalmas löketet fog adni. Ha nem, akkor még jobban belerohadsz a szegényén-szindrómába, és az már a Te bajod…

 

A Plútó ott látható a Nyilas csillagképben, a Pajzs alatt, és este meglátogatja a Hold. A jövőre vonatkozó elképzeléseid, ha valódiak, és teszel is értük, isteni védelmet és támogatást élveznek. Gondold át, mit is szeretnél. És cselekedj ennek megfelelően.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.