Égi naptár – 2018.05.23.

Szerdán több, igen különleges alakzat születik a bolygók között. A Szűz-Hold és a Bika-Merkúr trigonja válik egzakttá, a Merkúr szextillel csatlakozik a Halak-Neptunuszhoz, ami a Skorpió-Jupiterrel is ugyanezt a fényszöget alkotja. Eközben a délelőtti órákban a Hold és a Jupiter között szextil jön létre. Mindez egy téglalap formát ad, amely kedvez a tiszta kommunikációnak (Hold-Merkúr), a spirituális témákkal való foglalkozásnak (Merkúr-Neptunusz), a bőségteremtő meditációknak és szertartásoknak (Jupiter-Neptunusz) és az érzelmek őszinte kinyilatkoztatásának (Hold-Jupiter). Igazán sok témában lesz tehát lehetőségünk előrelépni, szinte varázserővel bír ez a nap. 

Tanító fényszögeket is láthatunk, amely egyrészről a Szűzben járó Hold és a Halakban lévő Neptunusz szembenállása, másrészről a Bika jelben haladó Merkúr és a Skorpióban látható Jupiter szintén poláris aspektusa lesz. Itt leginkább arra kell figyelnünk, hogy elkerüljük az önbecsapással, önámítással járó szituációkat és legyünk őszinték önmagunkhoz, valamint a nézeteltéréssel járó helyzetekben ne vágjuk el verbálisan a másik torkát és ne nyomjuk le rajta az általunk helyesnek vélt megoldást. Ehelyett higgadtan, de alaposan beszéljük meg az érintettekkel a gondokat, és próbáljunk találni egy közös nevezőt. 

 

Mindeközben az Ikrek-Nap Vízöntő-Marssal alkotott trigonja az önlegyőzéshez és a feltétel nélküli szeretet áramoltatására adja meg a lehetőséget. Sportttevékenységre is kiváló nap, rengeteg energiával.

Csillagképi értelemben a Hold az Oroszlán Zosma csillagánál (delta Leonis) halad, amely az Oroszlán nemzőszerveit jelölő csillag. Kreatív erőinket is kihasználhatjuk, játékossággal és pozitív hozzáállással pedig könnyedén végrehajthatók a hétköznapi, nyűgöt okozó kötelességek is. Alatta látható a Serleg, amelyben új élet, új ötletek és megoldások születnek, de a már minket nem szolgáló minőségek is elégethetők benne. A bőségteremtést a Nap is támogatja azzal, hogy a reggeli órákban a Plejádok alatt halad el, amely az Istenek Szerelmi Fészke, a bőség egyik tárháza. 

 

Használjuk ki e nap csodálatos teremtő energiáit!

 

Áldás!

 

Kép: Pinterest.

One thought on “Égi naptár – 2018.05.23.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.