Égi naptár – 2018.04.17.-18.

Kedden pontosodik be a Bika-Vénusz és a Skorpió-Jupiter szembenállása. Ami most igazán fontos: segíteni mindazoknak, akiknek segítségre van szüksége. Mindig igaz, hogy amit adsz, azt visszakapod, de ez most fokozottan érvényes április 21-ig. Emellett minden komoly döntés, amelyet most kell meghoznunk, megkívánja a többszöri átgondolást és azt, hogy drámázás nélkül kezeljünk minden esetleges nehézséget. Éretten kell kezelnünk a pénzt, a hivatalos ügyeket, a lezáratlan dolgok befejezésének most jött el az ideje. A Jupiter csillagképileg a Mérlegben halad; minden igazság felszínre kerül a maga tiszta valójában.

 

A Vénusznak azonban egy másik érdekes fényszöge is születik 17-én: trigonba lép a Bak-Plútóval, amely -főleg kapcsolatok tekintetében- hatalmas erőket mozgósít. Különösen párkapcsolati témában mehetnek végre hatalmas erejű változások, új alapokra kerülhet a kapcsolat. Eljegyzési, házassági, összeköltözési, gyermektervezési kérdések merülhetnek fel, de a harmóniateremtés ereje mindenképpen rendelkezésünkre áll. Ezeken felül a lelki megújulás és transzformáció is történhet. Komoly regeneráló erők születnek, gyógyításra, gyógyító szertartásokra kiváló időszak 23-ig.

A Hold kedden a Bika jegyében halad, amely kedvez a tartós hatású tevékenységek elkezdésének, és mindazon dolgoknak, amelyekhez kitartás kell. Lehet ez a sport, vagy valamit elkezdhetsz tanulni. Pénzügyek rendezésére is alkalmas nap. Érzékennyé válhat a torkunk, nyakunk, kerüljük a túl hideg italokat, a hirtelen mozdulatokat nyaktájékon, a túl sokáig egy helyben ülést/fekvést. Étkezés tekintetében a sós ételek hasznosulnak legjobban.

 

18-án, azaz szerdán hajnalban a Bikában áll együtt a növekvő Hold és a Vénusz; szerelemmel és más viszonyokkal kapcsolatos álmokat hozhat ez a fényszög, amelyben a szimbólumok vizsgálata kiemelt jelentőséggel bír. Kora délután égi szomszédunk az Ikrekbe lép; kommunikációs problémák rendezésére, barátokkal, közeli rokonokkal való beszélgetésre, találkozásra alkalmas nap. Könnyedebben intézünk el nehéznek tűnő dolgokat is. Ügyeljünk tüdőnkre e napon, dohányozzunk kevesebbet, karjainkat is óvjuk a kapkodásból eredő sérülésektől. Az égbolton a Holdat a Bika csillagképben látjuk, a Plejádok alatt, amely az Istenek Szerelmi Fészke – bőségteremtő meditációkra alkalmas az este.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.