Égi naptár – 2018.02.27.-28.

Kedden reggel, 5:41-kor a 92%-ban látható, növekvő fázisú Hold az Oroszlán jelbe lép, amely a feltétlen szeretet állapota. Míg a Kos-Hold idején a szeretet megteremtését tapasztalhattuk meg, itt már sugározni kell azt. Az uralkodás szimbólumaként az Oroszlán jel itt az ösztönökön, a saját magunkon történő uralkodást testesíti meg. A bölcs sohasem másokon, hanem magán uralkodik.

 

A csillagos égen a Rák befogadást szimbolizáló ágánál látjuk hűséges kísérőnket. Előtérbe kerül belső otthonunk, templomunk megteremtése, a témával való foglalkozás, valamint a szeretet, amely befogadó, tápláló és elengedő minőségeket testesít meg. Ahogy a nap folyamán végighalad e csillagképen a Hold, mindhárom formáját megtapasztalhatjuk-megélhetjük. Itt kerül előtérbe a “honnan jöttem és hová tartok” kérdéskör is. Vessünk számot eddigi utunkkal, és azt, ami már nem szolgálja fejlődésünket, engedjük el szeretettel (elengedő szeretet!).

A Halak-Vénusz és a Bak-Plútó szextillel kapcsolódása a párkapcsolati döntéseket, helyzeteket segíti megoldani, ugyanakkor céljainkra is rávilágít: megérzések, intuíciók érkeznek, amelyek segítenek a helyes útra rálelnünk, ami a személyes terveinket illeti.

Szerdán, a délelőtt folyamán csillagképi értelemben is az Oroszlánba érkezik a Hold. Itt születik meg az ötödik elem. A Kosban a tűz teremtő ereje, a Bikában az anyag, az Ikrekben a tudás, a Rákban az érzelmek születtek meg, itt pedig az ötödik elem is megszületik – s ez a szer-elem!

 

Az Oroszlán fejét a Rák irányába fordítja, azaz a múltba tekint, hogy összegezhesse az eddig megtett úton szerzett tapasztalatait, amelyek bölcsességgé érnek. A múlttal történő számvetés, a lehúzó energiák elengedése teszi lehetővé a feltétel nélküli szeretet megszületését. Az Oroszlán látja a Rákot, nálunk pedig ez a dolgokra való rálátás képességében mutatkozik meg. Enélkül nem tudjuk megkülönböztetni a minket szolgáló minőségeket azoktól, amelyekre már nincs szükségünk. Az Oroszlán és a Hold alatt az Északi Vízikígyó, azaz a Hydra tekereg, megadva a bölcsességet mindehhez, valamint a Szextáns, amely a fénymérő eszköz, mutatja az utat számunkra.

Szintén e napon a Halak-Merkúr és a Nyilas-Mars tanító fényszöge pontosodik be; a többet ésszel, mint erővel – elv fokozottan érvényes, mindenből, ami történik velünk, le kell szűrni a tanulságot és menni tovább, mindezt a büszkeség és a gyerekes dac félretételével.

E két napon az érintett szerveink a szív, a vérkeringés és a gerincoszlop. Végezzünk nyújtásokat, masszíroztassunk, ha pedig tehetjük, ússzunk. Táplálkozás tekintetében a nagyobb fehérjetartalmú ételek hasznosulnak legjobban, ilyen például a bab, a hüvelyesek, a brokkoli, a spenót, a lencse, a kínai kel, a spárga vagy a karfiol. Ha nem vagy vegetáriánus/vegán, akkor a csirkét és a halat részesítsd előnyben.

Áldás!

One thought on “Égi naptár – 2018.02.27.-28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.