Égi naptár – 2018.02.07.

Szerdán a Hold 53%-os fogyó fázisában, a harmadik negyedben a Skorpió Zodiákust járja. E vizes jelben az elterjedt nézetek szerint “esésben”, azaz úgymond >>rossz<< pozícióban van.

Ám ez nem igaz. A Skorpió-Hold fő feladata a múlt darabkáinak levágása magunkról, szembenézni lelkünk legrejtettebb zugaival és érzelmi függőség helyett elengedni mindent és mindenkit. Csak ugye ez sokunknak nagyon nehezen megy, ezért egyszerűbb volt ezt a Hold-helyzetet rossznak titulálni.

Amikor egy vizes jellegű égitest víz-jelben rója útját, az érzelmek felfokozottabbá válnak. Ám drámázás helyett ezt használhatjuk saját érzelemvilágunk megértésére is. Ennyire egyszerű.

A Skorpió-Hold együtt áll a délután folyamán a Jupiterrel. Csillagképileg a Mérlegben jön létre ez az aspektus. Mérlegre kerülnek belső igazságaink, a két égitest alatt pedig a Farkas csillagzata látható – a Farkas a minket nem szolgáló minőségek ” széttépését” segíti. Adjuk át magunkat ezeknek az energiáknak, még ha először fáj is. A változás mindig fájdalommal jár, de ezt saját hasznunkra tudjuk fordítani. Amikor a hernyó bebábozódik, azt hiszi, meghal (Skorpió – halál). Amikor pillangóként újjászületik, felszabadultan röpköd…

Égi útja során hűséges kísérőnk kvadráttal, azaz tanító fényszöggel érinti a Vízöntőben lévő Napot, Merkúrt és Vénuszt is. Itt az ideje felismerni korlátozó hitrendszereinket, amelyek gátolják önmegvalósításunkat, gondolataink kifejezését és a szeretet áramoltatását. Este mindenképp érdemes meditálásra, önvizsgálatra szánni egy kis időt.

E napon a szénhidrát hasznosul a legjobban, természetesen nem a csokoládé vagy a junk food, hanem a gabonák, a köles, a rozs, valamint együnk a délelőtt folyamán idénygyümölcsöt, este pedig fogyasszunk citromfűteát elalvás előtt, ha tehetjük. Kerüljük az állati eredetű élelmiszereket, de legalább a húst.

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.