Égi naptár – 2018.01.29.-30.

Hétfőn a Bak-Merkúr tanító fényszöge a Kos-Uránusszal lépéseink átgondolására késztet minket. Valóban a jó irányba haladunk? Mielőtt döntést hoznánk, gondoljuk át a dolgot és hallgassunk megérzéseinkre. Ez utóbbihoz kiváló terepet biztosít az ekkor saját jegyében, a Rákban járó Hold. Csillagképi értelemben égi szomszédunk az Ikrekben halad, a Tejútról alászállva pedig segíti az intuitív készséget, a megértést, álmaink értelmezését. Kommunikációs problémák megoldására is alkalmas nap.

Kedden hajnalban a Hold a Bakban lévő Plútóval lép poláris fényszögbe – álmaink ismét az átalakulásról, a lélek mélyebb megértéséről szólhatnak. Akaratosságunkat tegyük félre, emberkedés helyett jobb, ha a sportban vezetjük le a felgyülemlett feszültséget. A Hold ekkor már az égbolton is a Rák erőterébe lép, délelőtt elhaladva a Kis Kutya legfényesebb csillaga, a Procyon felett ( alpha Canis Minoris). E csillag merkúri és marsikus energetikát képvisel, vagyis a szellemi erőt és az önlegyőzést. A káros szenvedélyektől és gondolatoktól való megszabadulás támogatója, ha szeretnéd pl. a dohányzást, alkoholfogyasztást, körömrágást, egyebeket abbahagyni, most kezdd el. Nem holnap, nem majd, hanem most.

Ezoterikus irodalommal, asztrológiával való foglalkozásra is alkalmas időszak a kedd délelőtt 10:00-12:00 közötti időintervallum. Szintén ezen időszakban a Merkúrral is szembekerül égi szomszédunk. Bánjunk óvatosan a szavakkal és kerüljük azon helyzeteket, amelyekből vita, félreértés lehet. Szerencsére a Hold Skorpió-Jupiterrel alkotott trigonja segít abban, hogy a problémákat szeretettel és bölcsességgel orvosoljuk.

E két nap Hold-fázisa a növekedés, hétfőn 93, kedden pedig már 98%-ban látható az égbolton. Hétfőn és a keddi nap nagy részében érzékeny lehet a gyomrunk, gondoljuk át, mi az, amit “nem vesz be”. Ha gyötört hányinger, hányás vagy étvágytalanság, gyomorgörcsök, alaposabban kell foglalkoznod a kérdéssel. E két nap táplálkozási tanácsa: fogyasszunk minőségi szénhidrátot, pl. teljes kiőrlésű gabonákat, barna kenyeret, kölest, zabpelyhet, növényi tejeket, idénygyümölcsöket, leveseket, főzelékeket. Érdemes e napra időzíteni a mosást és a vízzel kapcsolatos házimukákat, növényeink öntözését, a kertészkedést.

Áldás!

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.