Égi naptár – 2018.01.12.-13.

Pénteken, 08:04-kor a Hold a Nyilas jelbe lép, az égbolton 17%-os láthatósággal a Mérleg múltat mérő serpenyőjénél, a Kígyótartó alatt. A gyógyító-beavató folyamatok továbbra is zajlanak, használjuk ezt az energiát, ráadásul ebben az időpontban kísérőnk az égbolt tetején áll, vagyis ahol a Fény a maximumot eléri, ott látható. Ez már önmagában hatalmas erőket mozgósít. A Nyilas az utolsó tüzes jel a Zodiákusban, itt kell elégnie mindennek, ami már nem szolgálja fejlődésünket. Reggel érdemes pár perc jóga-vagy nyújtó gyakorlatokat végezni, meditálni, gyógyító szertartásokat végezni. Estére a Skorpió ollóját éri el égi szomszédunk; a minket nem szolgáló dolgok, energiák levágását szimbolizálja, ami a Nyilas tüzében eléghet. 

Szombaton, hajnalban a már csak 11%-ban látható Hold a Skorpió Szíve, az Antarész (alpha Scorpii), marsikus-jupiteri csillag felett jár. A feltétel nélküli szeretet csillaga ez, amely igen komoly gyógyító-felemelő erőkkel bír. Reggel hűséges kísérőnk tanító jellegű fényszöget alkot a Halak-Neptunusszal. Mielőtt valakit kiokosítunk, letorkolunk, gondoljuk át indítékainkat. Vitázás, drámázás helyett inkább pihenjünk, olvassunk, hallgassunk nyugtató zenét, nézzük filmet. Estére a Hold eléri a Tejút kapuját. Elalvás előtt mindneképpen érdemes egy tisztító-feltöltő meditációt végezni, hiszen az Istenek Útjára nem vihetjük magunkkal a lehúzó-megbetegítő minőségeket.

 

Az indiai rendszer szerint pénteken az Anurádha, Szaturnusz-típusú holdházban jár kísérőnk. Viselkedésünk, hozzáállásunk felülvizsgálatakor vegyük figyelembe édesanyánk mintáit – lehet, ott akadunk rá a problémára. Szombaton délelőtt a Jyestha, merkúri jellegű területre érkezik, amely a spirituális elmélyülésnek kedvez, estére pedig a Múla, Déli Holdcsomóhoz hasonlatos holdházba lép – régi, megcsontosodott eszmékkel való szakítások és az új dolgok felé fordulás ideje érkezik el.

 

Áldás!

 

Kép: Pinterest. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.