Égi naptár – 2018.01.11. – regeneráló erők és Merkúr a Bakban

Csütörtökön hajnalban kerül együttállásba a Hold a Skorpió jelben járó Marssal és Jupiterrel, az égbolton 25%-os láthatósággal a Mérleg csillagképben. Most láthatjuk meg igazán belső igazságainkat, amelyek átalakító-felemelő erővel bírnak. Erőink megsokszorozódnak, e holdállás rendkívüli regeneráló hatással bír. A Marssal együtt állva a szeretet tüzével, vérével és az önlegyőzéssel gyógyulhatunk, a Jupiter pedig a távlatokba viszi ennek hatását. E napon érdemes gyógyító szertartásokat, imákat intézni, gyógyteákat fogyasztani.
Érzelmeink is fokozottan lángolnak, ne szégyelljük ezeket kimutatni. Délelőtt a Hold szextilt alkot a Bakan lévő Nappal, Vénusszal és Plútóval. Összenhangolható a tudatos és tudatalatti energia, a kapcsolatokban a megértés és a mély beszélgetések kapnak szerepet, lelkünkben pedig újabb és újabb, transzformációra sarkalló intuíciók születnek. 
 
6:09-kor a Merkúr elhagyja a tüzes Nyilast és a Bakba lép. Csillagképileg ekkor a Kígyótartó és Pajzs alatt látható az égitest, a Nyilas nyílvesszejének hegye, az Alnasl (gamma Sagittarii) csillag felett. Az Alnasl Hold-Mars típusú energiákkal rendelkezik, vagyis érzéseidet kifejezve, gyakorlatban megmutatva tudsz előrehaladni. A légies, ide-oda szökellő égitest a Bakban megfontoltabbá és körültekintőbbé válik, mint eddig. Bárki és bármi próbáljon Téged akadályozni célod elérésében, ne aggódj: éles elméd és kiváló helyzetfelismerő-képességed segít abban, hogy ezeket a helyzeteket hatásosan, de mégis higgadt fejjel kezelni tudd.
A Merkúr az Istenek Hírnöke és a Chiron mellett a gyógyításhoz is kapcsolódik. A Caduceus, (görögül: kerykeion) egy hírnökbot, amely köré két kígyó tekeredik, az orvoslás szimbóluma. Valamilyen problémát okozó helyzet a Bak-időszakban gyógyíthatóvá, felszámolhatóvá válik és végleg leteszed a terheidet. Gondolataid rendszerezése, a görcsös ragaszkodástól való megszabadulás hozza el a gyógyulást, a pozitív változásokat számodra. Az Ikrek és a Szűz házaidat is figyeld meg, mert e két terület eseményeit “viszi be” a Bakban kezdődő területedre a Hírnök. Vagyis a két terület összefonódik, ezen házaid témáiban gyakorlatiasságon és bölcs belátáson alapuló döntések meghozatalára leszel képes. 
 
A szaturnuszi felügyelet alá kerülő Merkúr fókuszáltabbá, összeszedettebbé teszi gondolatainkat, a Nyilas csillagkép és a Tejút érintettsége a csillagos égen pedig megmutatja az irányt, amely számunkra a legelőnyösebb a továbbhaladás szempontjából. Figyeljünk azokra a gondolatokra, amelyek egyszerűen “nem mennek ki” a fejünkből, mert komoly dolgokra világítanak rá. 

Gondolataink teremtik meg a jövőnket, érdemes tehát a célt szem előtt tartani.

Arra koncentrálj, amit el szeretnél érni, és ne arra, amit el szeretnél kerülni! A szaturnuszi befolyás azonban áldozatot is követel; azt kéri, hogy mondj le a szükségtelen dolgokról, amelyek csak akadályokat gördítenek eléd. Ezek közé tartozik a kishitűség és a fél-elem. A Szaturnusszal együtt állva ezek még erőteljesebben törhetnek felszínre. 

“Ha a félelmet választjuk, sebezhetővé válunk a sötétség számára…” (Twin Peaks sorozat, Briggs őrnagy)

A Merkúr jegyváltása pillanatában az indiai rendszer szerint a Múla, Déli Holdcsomó-típusú holdházban tartózkodik. Eljött az ideje beidegződéseink letételének, az új dolgokra nyitásnak.

Áldás!

Képek: Bill Attride, Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.