Égi naptár – 2018.01.07.-08.

Vasárnap a Szűz jelben és csillagképen halad a Hold, 64%-os láthatóságával a fogyó fázisban, hajnalban felette ragyog az Oroszlán Denebola (beta Leonis), merkúri-uránuszi típusú csillag, az Oroszlán nemző része. Álmaink, amelyek ekkortájt jelentkeznek, teremtő erőnket, szellemi energiánk szintjét mutathatják meg, irányt adva a szükséges teendők felé. Reggel a Hold-Merkúr kvadrát arra hívja fel figyelmünket: vizsgáljuk felül céljainkat, ha kell, módosítás szükséges, ne ugorj azonnal fejest semmibe, ami nincs letisztázva. 

Délelőtt a Hold alatt már láthatók a Serleg és a Holló csillagképek, az elmúlás és a szülés, születés (Serleg, anyaméh-szimbólum) csillagképei. A minket nem szolgáló minőségektől való megválást (Holló) és az azok helyén születő, friss és életképes dolgok megszületését (Serleg) jelképezik. Elengedéssel, tisztítással (Szűz!) kapcsolatos dolgok, szertartások végzésére kiváló időintervallum. A Holló egy rendkívül misztikus madár, közvetítő az Ég és a Föld között, a Serleg pedig maga a Szent Grál, anyaméh-szimbólum, nemcsak a gyermek, hanem minden dolog, minőség születésének a helye! 

 

13:14-kor a levegős Mérlegbe lép át a Hold, az égbolton azonban továbbra is a Szűzben rója útját. A Szellem és a Lélek megnyílásának köszönhetően a Fény befogadhatóvá válik, amely segít felismeri az Isteni Igazságokat (Mérleg jel!), valamint megteremteni az Egyensúlyt. 

 

Ekkor kvadrátot alkot a Bak-Szaturnusszal kísérőnk. Mielőtt ösztönből cselekednénk, számoljunk el 10-ig, vagy akár tovább is. a hirtelen hozott döntések nem biztos, hogy előnyünkre válnának. 

 

Hétfőn a Mérleg-Hold eléri a harmadik negyedet, 50%-os láthatósággal. Délelőtt ragyog a Szűz Szíve, a Minelauva (delta Virginis), merkúri-vénuszi csillag alatt. Ebből a csillagból indulnak ki a Szűz ölelésre tárt karjai, a nem túláradó, de mély szeretet közvetítésének ideje ez. Alatta még mindig a Serleg és a Holló ragyog, amelyek a nem tiszta minőségektől való megszabadulást továbbra is segítik. 

Este a Bakban járó Vénusszal, Nappal és Plútóval alkot kvadrátot. Amit a kapcsolatainkban és önmagunk átalakításában meg kell lépnünk, most kezdjük el.

 

A Nap, a Vénusz és a Plútó együttállása egyébként is ezt a témát feszegeti. Kezdjük el, de ne kapkodjunk, szépen lassan haladjunk a cél felé.

 

Az indiai rendszer szerint vasárnap az Uttara Phalguni nevű, Nap-típusú holdházba lép égi szomszédunk. Koncentrációs készségünk megnő, érdemes a befejezetlen dolgokat előkotorni a szőnyeg alól. Hétfőn a Haszta, Hold-jellegű házat érinti; gyógyító szertartásokra, este kikapcsolódásra alkalmas időszak.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

One thought on “Égi naptár – 2018.01.07.-08.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.