Égi naptár – 2018.01.05-06.

Pénteken 9:12-kor égi szomszédunk már a földies Szűzben halad, az égbolton 83%-os láthatósággal az égbolton ekkor ragyog az Oroszlán Szívénél, a Regulus (alpha Leonis) csillagnál. E nap remek a testi-lelki nagytakarítására, ugyanakkor érzéseinket most a feszélyezettség érzése nélkül tudjuk kimutatni. A feltétel nélküli szeretet csillaga ez, amely a Holddal együtt állva lelkünkt tölti fel a fénnyel. Alatta az Északi Vízikígyó, a Hydra fejrésze látszik; a fény, a magasabb szintek felé irányuló szenvedély mutatkozik meg tetteinkben, gondolatainkban és érzéseinkben egyaránt. A Hold-Szaturnusz trigon képessé tesz minket arra, hogy a saját magunk által állított korlátok közül kilépjünk, ezáltal nagy lépést tegyünk előre utunkon. 

Szombaton, hajnalban a 74%-ban látható hűséges kísérőnk az Oroszlán nemzőszervei alatt halad el, ekkortájt jelentkező álmaink teremtő erőnkkel kapcsolatos üzenetekkel kódoltak. Figyeljünk rájuk! Délelőtt a Hold trigont alkot a Bakban lévő Nappal, Vénusszal és Plútóval is. Könnyebben tudunk együttműködni másokkal, kapcsolatrendszereinket is rendezhetjük, valamint a kitartást igénylő feladatok elvégzése is jobban megy. A Neptunusszal létrejövő szembenállás arra figyelmeztet, hogy az esetlegesen jelentkező hangulatváltozásainkat ne vetítsük ki másra. Délután a Hold szextilt alkot az együttállásban lévő Marssal és Jupiterrel. Lendületünk másokra is átragad, pozitív energiákat gerjesztve ily módon. 

 

A Mars és a Jupiter együttállása a Skorpió jegy 17. fokán a gyógyító erőnket hívja életre. A víz elem által kimoshatók lényünkből az összes megbetegítő, káros minőség, kedvez a káros szenvedélyekről való leszokásnak, hiszen a Mars az önlegyőzést, a Jupiter a bölcsességet szimbolizálja. Mivel csillagképileg ez az együttállás a Mérleg két serpenyőjét tartó rúdját érinti, a magunkkal szembeni őszinteség, az igazságok felismerése elkerülhetetlen. Alatta a bölcs Kentaur megadja az erőt, hogy belássuk hiányosságainkat, a Farkas pedig a negatív energiákat szétmarcangolja. 

 

A Vénusz, a Nap és a Plútó a Bak jelben áll szorosan együtt. A szerelem átalakulása, szintlépése sokaknál most érkezik el, akiknek pedig nincs több közös feladata, békével válhatnak el egymástól. A három égitest alatt ragyogó Skorpió csillagkép segít levágni mindazon dolgokat és személyeket, amikkel és akikkel már nincs dolgunk.

Szombaton az indiai rendszer szerint Holdunk a Mágha, Déli Holdcsomó típusú területen jár; feladataink egyértelműen rámutatnak arra, hogy mit kell magunk mögött hagynunk. Később a Purva Phalguni, vénuszi területre érkezik; szüleinkkel, idős rokonainkkal kapcsolatos gondok megoldása kerül terítékre. 

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.