Dupla váltás: Nap és Merkúr a Halakban – 2018.02.18.

Február 18-án, vasárnap két égitest is a Halak jegyébe lép az évkörön, a Merkúr és a Nap. A Merkúr reggel 5:28-kor hagyja el a levegős Vízöntőt és lép a vizes Halakba.  Az égbolton a Vízöntő csillagképben láthatjuk a Hírnököt. A Merkúr a hagyományos asztrológia szerint exilbe, azaz száműzetésbe kerül a Halak jelben, ám minden ilyen pozíció a Teljesség létrehozásának lehetőségét hordozza magában! 
 
A Halak-Merkúrnál ugyanis legfőbb feladat, hogy gondolatainkat szeretet irányítsa és hassa át, így saját korlátainktól, gátló hitrendszereinktől való megszabadulásunk után átélhetjük az EGY-séget, az Unio Mysticát, ahol rájövünk, hogy minden és mindenki EGY! A Merkúr Napkelte előtt és Napnyugta után látható, így a világosság hírét hozza el reggel és este is… a gondolatokat a szeretet elve hatja át, ezáltal képessé válsz anyagtól függetlenül szemlélni s összegezni a dolgokat. Emlékezz vissza arra az időszakra, amikor egyik saját jegyében, a Halak poláris párjában, a Szűzben volt a Merkúr. A Szűz jelben az ideák az anyagban vizsgáznak, itt derül ki, mely elképzelések életképesek a gyakorlatban. Itt történik az elemzés, a tapasztalatok helyre rakása. 
 
 
A Halakban pedig ezen, gyakorlatban működő ideákat kell a szeretet szolgálatába állítani! Erősebbé válik a spirituális, ezoterikus témák iránti igény, hogy a dolgokat a szeretet energiájával közelítsük meg, az együttérzés is, és azon áldozatok kerülnek előtérbe, amelyeket szívből meg tudunk hozni. A Merkúr jele, egy jogar leegyszerűsített változata az alkimisták körében is ismert volt, a Halak pedig a Krisztusi Szeretet jegye… az Isteni Mágia mindennapjaink részesévé válik, s ezen energiák tudatos alkalmazása a “beérés”, a szellemi felemelkedés biztosítéka.
 
Személyes szinten az Ikrek és a Szűz jelekben kezdődő házak eseményeivel színezi a Halak-ház témáit. A Szűz-Halak pedig a Megváltás tengelye… ha a felmerülő feladatokat is szeretettel fogadod, Életed magasabb szintre emelkedik. A Vízöntő csillagkép, ahol az égbolton jár most a Merkúr, angyali csillagkép-vagyis a felemelkedéshez adott a Fentiek segítsége is.
 
Szintén e napon, 18:18-kor a Nap is a Halak jelbe lép, szintén a Vízöntő csillagzata alatt.  Az ösztönök szellem szintjére emelése megtörtént, a múlt megtisztítását követően pedig a jövőkép is tisztává vált. Most látható igazán az út értelme, amit eddig megtettél. Életadó csillagunk a Neptunusz uralma alá kerül. Érdeklődésünk egyre inkább a belső világunk felé fordul, fogékonyabbak lehetünk a misztikumokra, a látható világon túli dolgokra.  
 
 
A Vízöntő csillagkép alatt látható Déli Hal a Fentiektől érkező segítség a felemelkedéshez, szintén érintett a jegyváltáskor; álmok, megérzések, különleges jelek érkeznek, amelyek megmutatják, melyek a követendő minták, hogy egy boldogabb jövőt teremthess Magadnak. A Vízöntő csillagképben látható Nap felett pedig a Csikó és a Delfin látható, az “ifjú lelkek”, – mindkettő a megújult, megtisztult energiákat jelképezi.  A Halak jelbe érkező Nap egy út, egy fejezet végére érkezik. A Halak az utolsó jegy, s egyben az utolsó vizes és utolsó változó minőségű jel – itt összegződik a megtett út minden tapasztalata, láthatóvá válnak az átalakult, átminősült energiák, amelyek birtokában a következő jegyváltáskor esedékes új út már bölcsebben kezdhető el. “A vándor ebben a szakaszban akar segíteni úgy, hogy társai lelkiségét, érzelmi világát érzékelve és abból kiindulva nyújtja segítő kezét. A belső rend indítja el a megváltódás folyamatát.” (Paksi Zoltán asztrozófus). A MINDEN EGY érzése aktiválja az egó bilincseinek szétpattanását, hiszen itt már nincs fél-elem, ami az egóból táplálkozzék, hiszen minden EGÉSZ. Megszületett a magasabb rendű, Krisztusi Szeretet, amely nem birtokol, nem irányít, csak egyszerűen VAN. És ez a szeretet örök és elpusztíthatatlan.
 
Áldás!
 
Képek: Bill Attride és Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük