Cukorbetegség – a sztárokat sem kíméli

Napjaink egyik legelterjedtebb anyagcsere-betegsége a cukorbetegség, orvosi nevén a diabétesz. Cikkünkben hét cukorbeteg sztár történetét ismerheted meg.

 

A betegség lelki hátteréről ITT olvasatsz.

 ERŐS ANTÓNIA

Az RTL Klub csinos híradósa 25 éves volt, amikor 1-es típusú diabétesszel diagnosztizálták. Tünetei a következők voltak: rövid idő alatt 10 kilót fogyott, fáradékony lett.  A műsorvezető szívén viseli a hozzá hasonlóan e betegségben szenvedők sorsát, Egy csepp figyelem néven alapítványt hozott létre 2005-ben, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kór időben történő felismerésére.

HALLE BERRY

Az 51 évesen is hihetetlenül gyönyörű amerikai színésznő 22 évesen elájult egy forgatáson, amelynek következtében az úgynevezett cukorbeteg-kómába esett – a kórházban derült fény arra, hogy az 1-es típusú, azaz inzulinhiányos diabétesz okozta rosszullétét. Később a  Juvenile Diabetes Association nevű szervezet tagja lett, amely a cukorbetegek támogatását szolgálja.

NICK JONAS

A Jonas Brothers énekese 13 éves kora inzulinos cukorbeteg. “Folyamatosan fogytam és állandó szomjúság kínzott!” – mesélt a tünetekről a fiatal sztár. Bár eleinte szégyellte állapotát, néhány éve büszkén jelentette be, hogy a cukorbetegeket támogató Bayer Diabetes Care nagykövete lett.

TOM HANKS

A világhírű színésszel 2013-ban közölte orvosa, hogy 2-es típusú diabéteszben szenved. Tom elmondta: csak saját magának köszönheti állapotát, hiszen rengeteg gyorséttermi kosztot tömött magába és elhanyagolta a testmozgást. Ráadásul szerepei miatt hol híznia, hol fogynia kellett, Tom vércukra pedig fiatalkora óta magas volt – így nem csoda, ha kialakult az akadémikus orvoslás szerint ma még gyógyíthatatlan betegség.

SALMA HAYEK

A mexikói születésű színésznőnél 41 évesen, kislányával való terhessége alatt állapították meg az úgynevezett terhességi cukorbetegséget. Salma családjában már előfordult a cukorbaj, ezért nagyon odafigyel az életmódjára. A szülést követően a színésznő vércukra helyreállt, a terhességi diabétesz a baba világra jövetele után magától meggyógyul.

AILYN GIMÉNEZ GARCIA

A szépséges spanyol énekesnő a Sirenia nevű, norvégiai illetőségű metálzenekar frontlánya volt 8 évig. Ailyn 7 éves kora óta inzulinfüggő cukorbeteg. Korábban elmondta: édesapja, nagymamája és nagynénje ugyanebben a kórban szenvedtek. Hozzátette: megtanult élni a betegséggel, és ez teszi őt erőssé és fegyelmezetté.

Képek: Google.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.