Termékenység: Újhold a Bikában – 2018.05.15.

Kedden, 13 óra 48 perckor Újhold születik a Bika jel 24. fokán.  Egy újabb ciklus kezdődik, amelynek fő témája a megvalósítás – minden tekintetben. Minden, amire vágytál, amit szeretnél, ott terem a kezedben, ha most kitartó maradsz és nem adod fel a célszalag előtt.

 

Képletedben hová, melyik házba esik a Bika 24. foka? Ott számíthatsz terveid, vágyaid megvalósulására, lehetőségekre, amelyek megragadásával ezt végrehajthatod. Ha pl. a 8. ház érintett, átalakulással kapcsolatban, ha a 2. ház, a pénzzel, javakkal, vagy ha pl. a IV. ház, akkor ingatlannal, szülőkkel kapcsolatban tudsz nagy dolgokat manifesztálni. Csak ragadd meg az alkalmakat! 

 

Csillagképi értelemben ekkor érkezik égi kísérőnk a Bika lábaihoz, a Nap mellé, de érintett a Cet és az Eridánusz erőtere is. A Bika csillagképben ott a Plejádok csillaghalmaz, közismertebb nevén a Fiastyúk, amely a termékenységgel hozható kapcsolatba, azaz a most induló Hold-ciklus rendkívüli termékenységet biztosít, nemcsak fizikai értelemben! Művészeti ambíciók hozhatók felszínre és “szülhetők meg” az eredmények. A Plejádok az Istenek Szerelmi Fészke, így gyermekre vágyóknak is érdemes a “tettek mezejére” lépni.

 

Akár úgy is fogalmazhatunk, hogy gyermekre vágyó párok számára ez az este lehet a Csodák Estéje…
A Hold elhalad a Plejádok legfényesebb csillaga, az Alcyone alatt, amely Hold-Mars típusú csillag, vagyis felerősíti a hatást: a Hold a termékenység, a Mars pedig a szexuális együttlét és a férfi-energia princípiuma is. Tüzes jellege a Teremtéshez hasonlatos. A Bika csillagkép alatt folyó Eridanus pedig a földet teszi termékennyé, táptalajt adva a fentiekhez. És minden, amit létrehozol, teremtesz, a Fényt szomjazza, így az belehelyezhető alkotásainkba. A szer-elem és a termékenység napjait éljük meg az Újholdnál és a növekvő Hold fázisában. A termékenység, a fogantatás pedig a szer-elem által jön létre… 


Testi szinten a Bika jelhez a torok és a nyak tartozik elsősorban. A hangunk hallatása óriási erővel bír most! Legyen az szimpla beszéd vagy éneklés akár, mozgósítja a teremtő erőket, ezáltal egész életünket új alapokra helyezhetjük.

 

Az indiai rendszerben az Újhold a Bharani, Vénusz-típusú holdházban születik meg; a holdház energetikája terepet biztosít a kapcsolatok rendezéséhez, különösen a szerelmi kapcsolatok érintettek. Felismerhetjük eddigi hibás hozzáállásunkat, megkövült hitrendszereinket az anyaggal és a pénzzel kapcsolatban, amelyeket így el is engedhetünk. A Bharani védikus istensége Jama, jelképe pedig a yoni, a női nemi szerv és az anyaméh, a holdház nevének jelentése pedig hordozó, viselő – utalás ez a várandósságra és a választott dolgokban való kitartásunkra is, amelyek termékenyek, életképesek.

Áldás!

Képek: Bill Attride, Crystal Inks.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.