Betegségek lelki háttere: bélgyulladás

Testi szint: vékonybél (analízis, beépülés, asszimiláció), vastagbél (tudatalatti, Alvilág).

 

Tüneti szint: konfliktusok az emésztés (a világ megemésztése) körül, különösen az analízis (elemzés) és az asszimiláció (a dolgok közötti különbségtétel, illetve azok befogadása között) = a vékonybél területén; alvilági utazás = vastagbél; agresszív konfliktushelyzet a bélrendszerben, hogy mit fogadjon be, és mit vessen ki magából; tudati szinten ez a konfliktus túlságosan is óvatos és félelemmel teli módon jelenik meg.

Feldolgozás: bátor, harcias fellépés olyan témakörökben, amelyek bebocsátást kérnek az életünkbe; offenzív összeütközés saját árnyainkkal (p1. a -l Colitis ulcerosa esetében); bátorság ahhoz, hogy az adott életfeltételeinkhez megfelelően tudjunk
alkalmazkodni; megtanulni nyíltan és bátran „igent” és „nemet” mondani (az emésztés azt is jelenti, hogy különválasztjuk a salakanyagokat és az értékes táplálékot, vagyis meg kell tanulnunk, hogy mi a jó számunkra, és mi nem az).

 

Feloldás: nyíltan befogadni a „betérőt”, legyen az akár testi, akár lelki táplálék; bátor utazás belsőnkbe, árnyaink birodalmába.

 

Ősprincípium: Plútó-Mars-Merkúr.

Forrás: Ruediger Dahlke: Betegség, mint szimbólum.

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.