Belső templomod: Telihold a Rákban – 2020.01.10.

Január 10-én, 20:21-kor saját jegyében, a Rákban ragyog a Telihold, a 20. fokon. Az égbolton hűséges kísérőnk az Ikrek csillagképben ragyog, azon belül is a halhatatlan Iker, Pollux szívénél. Napunkkal kerül szembe a Hold, poláris fényszöget alkotva, azaz: a tudat (Nap) és a tudattalan (Hold) energiái egyensúlyba hozhatók! A Nap a Bak jegyében figyelhető meg, csillagképileg a Nyilasban, ott rója égi útját. A beavató, varázslatos Telihold, a poláris fényszög igen komoly témát feszeget. A Rák a hazatérés, a belső templom.

 

A Rák minőség a befogadó-tápláló-elengedő szeretetet jelképezi, a gyermekkort, az anyaságot és azt, hogy milyen a múlthoz való viszonyunk. A Telihold a lezárás, az elengedés fázisa, hiszen egy ciklus lezárul, ugyanakkor a lezárással, elengedéssel újra befogadóképessé válunk. A Nap, amely a Bak jelben, a Nyilas csillagképben tartózkodik, megvilágítja ezeket a témákat lelkünk legmélyebb zugaiban is, amelyet a Hold szimbolizál. Gondolj vissza a gyermekkorodra.

 

Milyen sérelmek, bántások értek? Mennyire tudtad feldolgozni őket? Ha eddig nem, vagy csak egy részét, komolyan foglalkozni kell a témával. A múltat elfeledni nem lehet, de békével le lehet zárni, hogy a jövőbe (Nyilas!) már ne vidd át az energiáit, amelyek lehúznak és megbetegíthetnek. Különösen nőként érdemes erre odafigyelned. Ha gyermekkori sérelmeidet tovább élteted, vagy édesanyáddal való kapcsolatodat nem tisztázod, kellemetlen gyomorfájdalmak, hányás, hasmenés formájában jelezheti tested, hogy itt az ideje letenni a terheket, de menstruációs zavarok, indokolatlan puffadás, ciszták, fájdalmas vérzés és szex is felléphet. Miért is cipelsz nyomasztó dolgokat, amelyektől meg is szabadulhatsz?

 

 

 

Ha Édesanyád már nincs az élők sorában, akkor is megbocsáthatsz neki, de bocsáss meg Magadnak is. Így a Lélek letisztul és víz elem elmossa a bánat, a múlt könnyeit. Ezáltal pedig az új dolgok befogadása is könnyebbé válik. A családi vonatkozású dolgok rendezésének is most jött el az ideje. Különösen a szülőkkel, nagyszülőkkel kapcsolatos, problémás ügyeket kell előkotorni a szőnyeg alól és tisztázni. Ha ez megtörténik, már jobb érzésekkel és nagyobb nyugalommal haladhatsz tovább az utadon. A Rák alacsony szinten az érzelmi zsarolást is megtestesíti. Ha valaki így viselkedik Veled, haladéktalanul vágd le Magadról az illetőt, ha Te teszed ugyanezt, ismerd fel, hogy ezzel nemcsak a másiknak, de Magadnak is ártasz.

 

Ha nő vagy, még egy fontos dologra hívja fel a figyelmedet a Telihold. Találj vissza a női minőségedhez! Teremtő erőnk hatalmas, és ez az erő nem máshol lakozik, mint a méhünkben! A meditáció által energetikailag megtisztul e szerved, és készen áll arra, hogy kreatív erődet, női minőségedet egy magasabb szinten élhesd meg. A Telihold a hármas Holdistennő szimbólumban a szintén a Telihold szimbóluma, amely a kiteljesedés, a tápláló szeretet.

 

 

Mivel nemcsak a Nappal, hanem az összes Bakban sétáló égitesttel polaritásba kerül a Hold, fokozottan érvényes a “honnan jöttem-hová tartok” kérdéskörrel foglalkozni. Ebben plusz segítséget ad az intuitív erőket csúcsra járató Hold-Neptunusz trigon is. Az indiai rendszer szerint a Punarvaszu, jupiteri jellegű holdházban lesz a Telihold, amely szó a fény visszatérését jelenti. Visszatér a fény, noha ez már december 21-ével elkezdődött, és beragyogja életed minden területét – ha hagyod. <3

E holdház uralkodó istensége Ádití, az örök ősanya. Bátran kérd segítségét minden megoldandó feladathoz.

 

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük