Bátorság: Újhold a Kosban – 2017.03.28.

Kedden reggel, 4 óra 57 perckor Újhold születik a Kos jel 7°37′-én. Az égbolton a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között tartózkodik ekkor égi szomszédunk. A tudatos (Nap) és tudattalan (Hold) energiák összefonódnak, kiegyensúlyozhatók, a tűz elem segítségével pedig egyszerre égethetők el a múlt gyötrelmei és születhetnek meg ezek helyén az új minőségek – a Kos és a tűz elem a születést, az új kezdeteket szimbolizálja. Az Újhold alatt ragyogó a Szobrász csillagkép segíti a lehúzó, megbetegítő energiák “lefaragását”.

Ez az új Hold-ciklus különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen az Újhold is a kezdet, ahogyan a Zodiákus Kos jele is. Összegezvén a múltat (Visszaúszó Hal) bölcsességgé érik minden, amit az előző Hold-ciklusban megtapasztaltunk, s eme bölcsesség birtokában kelhetünk újra útra szimbolikusan égi kísérőnkkel, hogy ismét egy sor tapasztalatot gyűjthessünk be. A Kos ugrásra kész, nem fél, bátran és dinamikusan vág neki az ismeretlennek. A belső igazságok kimondásának ideje érkezik el a Kos-Újholddal, amelyeket talán eddig is tudtunk, de a fél-elem meggátolt minket ezek őszinte kinyilatkoztatásában.

Egy kis gyakorlat: ha az Újhold megszületésének időpontjában ébren vagy már, gyújts gyertyát vagy mécsest, ülj elé törökülésben, s fordulj Észak-Kelet felé. Csukd be a szemeidet, gondolatban adj hálát mindazon tapasztalatokért, amelyeket az elmúlt egy hónapban szereztél. Gondold át, mi a tanulság belőlük, s hogy mit csinálnál másképp. A sikereket éld újra, mintha ismét az adott szituációban lennél. Ezt a jó érzést éld át szívből, éld át teljesen! Gondold végig terveidet, és kérd az Égieket, segítsenek céljaid elérésében! A gyertyát ne fújd el, hanem az ujjaiddal oltsd el. Ha az idő nem alkalmas ekkor, napközben vagy este is bármikor elvégezheted.

Áldás!

Képek: Bill Attride, New Beginnings Big Coutry

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.