Bak-Vénusz és Nyilas-Újhold – 2019.11.26.

Kedden, 01:28-kor a Vénusz a földies Bak jelbe lép. A Kígyótartó alatt, a Tejúton haladó planéta megtelik a magasabb szintű energiákkal, s ezen energiákat a fizikai síkon (Bak -> föld) is megélhetjük. Ám a múlt szálainak elvágása, a fájdalmak gyógyítása is szerepet kap, ebben segít a Kígyótartó. Megismerhettük a szerelem magasságait és mélységeit, most jöhet a Beavatás – ami szintén Kígyótartó-téma.

A Vénusz a Nap előtt kel fel, s a Nap után nyugszik le – elhozván a szeretet és a szerelem Fényét! Egyedül élőknek végre megérkezhet a nagy szerelem. A Bak jel az utolsó a föld-jelek sorában; itt tanulhatunk meg uralkodni – ám nem a partnerünkön, hanem saját magunkon, és az összes földies jellegű dolgon, amiről tudjuk, hogy kizárhatják a Fényt: a birtokvágyon, társunk irányítani akarásától, az anyag szerelembe való keverésén. Azon kapcsolatok, amelyek az érdekekre épültek, most kártyavárként omolhatnak össze. Csakis azon Társkapcsolatok maradnak stabilak, amelyekben őszinte, tiszta érzésekkel kapcsolódunk egymáshoz. A múltból hozott mintáinkkal is szembesülünk, egyúttal ezeken úrrá is lehetünk.

 

A Vénusz jegyváltása pillanatában pont az IC-tengelyen, azaz a IV. horoszkópházban tartózkodik. Ez nemcsak az elmélyülő érzelmekre utal, de feladatot is ad: édesanyáddal, édesapáddal ha bármilyen nézeteltérésed van, most kell békülést kezdeményezned.

Szintén e napon, 16:05-kor a Nyilas 4. fokán Újhold születik. mikor a Nap és a Hold összefonódik, a tudat és a tudattalan segíti egymást – azaz könnyebben értelmet nyernek az álmaink, az eddig magyarázatot nem kapott történések és az ok-okozati összefüggések megértése.

Az igazság megszületett lelkedben és készen állsz arra, hogy végleg elszakadj a múltadtól, amely eddig visszarántott Téged a földre. A félmegoldások, a részleges magyarázatok már nem nyugtatnak meg, noha korábban gyakran megelégedtél a felületes információkkal. Most már nem az élet értelmét kutatod, hanem az foglalkoztat, hogy milyen értelmet tudsz adni az életednek! A kettő közötti lényeges különbség az, hogy az élet értelmét kutatva folyamatosan másokra próbálsz hagyatkozni, ám ez messze nem biztos, hogy a legjobb megoldás, hiszen így  saját erőidet lefojtva tartod. Viszont ha Te Magad adsz értelmet az életednek, fokozatosan felismered, mekkora teremtő erő lakozik Benned.

Csillagképi értelemben a Skorpió ollóinál látható az Újhold.

A Skorpió csillagkép ollója segít megszabadulni az olyan nem kívánatos minőségektől, mint a manipuláció, a Kígyótartó, mint a Tejút alsó kapuja hatalmas gyógyító energiákat birtokol.

Manipulatív viselkedés…akár Te tetted ezt, akár Veled tették, itt az ideje a levágásnak. Kitűnő példa erre a “Black Friday”, azaz a “Fekete Péntek” nevű agymenés, amely nem más, mint a világ legjobban fizetett pszichológusainak a kísérlete arra, hogy az amúgy is erősen fogyasztói társadalmat még mélyebbre süllyesszék az anyag mocsarában. Halmozz fel minél több dolgot, akár szükséged van rá akár nem, tiporj el másokat, élj egy olyan holografikus univerzumban, amelyből kilépve azt sem tudod, merre vagy arccal. Hiszen a modern technika, az anyag lehetővé teszi, hogy mindenki megalkossa a saját kis világát, amely viszont egy szempillantás alatt szertefoszlik egy óvatlan pillanatban. A Skorpió csillagkép az anyag halála, a Nyilas jel pedig az anyag szellemi szintre történő emelése. 

Azaz a túlzott anyagi törekvéseknek “meg kell halnia”, hogy felismerhessük annak korlátozó voltát. A Nap és a Hold együttállása e jupiteri jelben arra ösztönöz minket, hogy nézzünk szembe mindennel, amit teremtettünk, kérdőjelezzük meg annak valódiságát és azt, hogy valóban a saját életünket éljük-e, és nem pedig azokét, -akik minket kísérleti egerekként használva- a matéria felé hajszolás eredményeképpen rajtunk híznak. Mindez csak mély önvizsgálattal és bölcs belátással mehet végbe. Vizsgáljuk felül mindazt, ami körülvesz minket, döntsük romba az ingatag talajon álló dolgokat és nyissunk tiszta lappal, ami így, Advent első vasárnapja után igencsak aktuális téma. Tisztuljunk meg lelkileg és fizikailag egyaránt. A gyógyuló folyamatokat a Kígyótartó csillagzata segíti, amely az Újhold felett ragyog.

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük