Az öntudat születése: Újhold az Oroszlánban – 2018.08.11.

11-én, 11:56-kor kor Újhold születik az Oroszlán jel 18. fokán. S hogy ez csillagképileg hogyan is néz ki? A Nap a Rák levágást szimbolizáló ollójánál látható. Miután felismertük a korlátozó minőségeket, le is vághatjuk azokat. Különösen két téma kerül előtérbe az Újholdnak köszönhetően: az otthon, a gyökerek, a gyermekkorból visszamaradt káros energiamintázatok, beidegződések, valamint a méltóság és az uralkodás. Az igazi király (Oroszlán jel!) magán uralkodik, nem másokon.

Nem a párján, a szerettein, hanem ön-magán. Legyőzi birtokvágyát, féltékenységét, a múlt helyett a jelenben él és alakítja a jövőjét. Ragyogtatja a Szer-etetet, amely méltóságteljessé teszi.  A két égitest alatt tekergő Hydra, az Északi Vízikígyó pedig a belátáshoz szükséges bölcsességet hivatott biztosítani. A kígyó ugyanakkor a gyógyulás, gyógyítás, orvoslás jelképe is, így a jelenleg fennálló egészségügyi problémáid – amelyek gyökerét valahol mélyen a lélekben kell keresni – tovatűnhetnek, elégnek a tűz elemben. A gyógyító szertartások, a relaxáció, a meditálás rendkívül hatásos Újhold napján és az azt követő napokban. Fogyasszunk gyógyteákat, készítsünk házi szappant, kozmetikumokat is, ha megtehetjük.

 

Az indiai rendszer szerint az égi esemény az Aszlésa, merkúri jellegű holdházban történik meg, maga a szó kígyót jelent, azaz ismét utalást kapunk arra, hogy az Újhold napja és az azt követő napok hatalmas gyógyító erőt birtokolnak. E terület az újjászületéssel  (amelynek egyik jelképe szintén a kígyó…) is szoros kapcsolatban áll, a jóga és a relaxálás által mi is újjászülethetünk fizikailag, lelkileg egyaránt. 

 

Áldás!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.