Az OM mantráról

A leggyakrabban használt mantra az OM. Szakrális szótag, amelyhez az egész teremtést kötik. Úgy tartják, hogy kezdetben volt az OM. 

Az OM mantra rezgései harmóniát hoznak a világba és a szervezetünkre is nagyon harmonikus hatással vannak.

 

Azt figyelték meg, hogy az OM mantra recitálása, folyamatos zengetése a szerveket egymásra hangolja. Ehhez legalább húsz másodpercig kell magunkban vagy fennhangon az OM mantrát zengetni. Amikor az OM mantra összehangolja a szerveket az történik, hogy azok sokkal kisebb energiafelhasználással sokkal könnyebben tudnak működni.

Példa:

Képzeljük el, hogy tíz ember áll sorban. Az első elgurít egy golyót a második felé, akinek az a feladata, hogy úgy gurítsa tovább a golyót, hogy az egyre gyorsabb legyen. Mindenkinek a sorban ugyanez a feladata. Ahhoz, hogy ez bekövetkezzen, mindenkinek jó ritmusban kell megérinteni és meglökni a golyót. Ha nem ez történik, a golyó hamar megáll. Az OM mantra olyan, mint amikor egy karmester megadja a jelet mindenkinek ahhoz, hogy mikor lökje meg a golyót. Így alkot harmóniát az OM.

Hogyan képezzük az OM mantrát?

Az OM hang valójában négy hangzóból áll. Tradicionálisan az OM-ot AUM-nak ejtik. Az Mhang utáni csend is hangnak számít. Ezt Turiának hívják. Ez a negyedik hang. Minden hangnak sajátos szimbolikus tartalma van, mint ahogy a teljes mantra is egy önálló szimbólum. A hagyomány szerint ezzel a hanggal kezdődött minden. Ez a teremtés mantrája.

Mire kell figyelni?

Amikor az OM mantrát gyakoroljuk, a test különböző területein jelentkező rezgések helyét figyeljük és kutatjuk. Minden hangnak megvan a saját helye a testben, ahol azt a zengetés során megérezhetjük.

 

A légzés az OM mantra kiejtéséhez:

Ezt a mantrát úgy képezzük, hogy teljes jógalégzéssel belélegzünk. Ezután az „A” – hangot ejtjük először, ami egy halkan induló, finom és gyengéd hang, miközben a teljes jógalégzés kilégzési szakaszával ellentétben, most a kilégzés a mellkassal indul, és azt, mint egy ernyőt leengedjük. Ettől az „A” hang egyre erősödik, majd hamarosan átcsap egy erőteljes „U” – hangba. Ilyenkor már a hasizmok is dolgoznak és így erőteljes „U”-hangot tudunk hallatni. Ezután a has legalsó része is munkába lép – ez már az „M” – hang kiejtésének ideje, amely lassan elhalkul.

 

Amikor elfogyott a levegő, lassan belélegzünk, hagyunk időt a csöndnek, miközben tovább figyeljük, hogy milyen rezgések jelentkeznek mintegy utóhatásként a test különböző tájain. Az OM mantra nem csak a testre gyakorol különleges hatást, hanem az elmére is.

 

 

Bármilyen hihetetlennek is tűnik, de a mérgek hatékonyabban távoznak a szervezetből, miközben erősödik az immunrendszer, beindulnak a szervezet öngyógyító folyamatai.

via GIPHY

 

Az OM tisztítja az aurát, javítja a koronacsakra és a harmadik szem csakra működését. Egészen elképesztő a hatása például akkor, ha depresszióban, migrénben vagy az idegrendszer működésével összefüggő betegségben szenvedsz. Gyógyítólag hat a magas vérnyomásra, a szívproblémákra, de megnyugtatja az elme mellett az egész testet és a lelket is.

Kiegyensúlyozza az emésztőrendszer működését, és segít megszabadítani az olyan negatív gondolatoktól és érzésektől, mint a düh, a harag vagy a csalódottság.

Forrás: innen.

Képek: Pinterest (1, 2) és Giphy (3).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.