Az istennő üzenete: traumáid feldolgozása – Káli

“Tested mindig jelzi, ha valami nincs rendben. Ez sokféle tünetet eredményezhet! Életünk során több trauma ér minket; kezdve a munkahely elvesztésétől egy párkapcsolat végén át a pénzügyi összeomlásig vagy a szexuális abúzusig végtelen a sor.

Függően az idegrendszertől, a hitrendszerektől ezek a tapasztalatok mély és tartós hatást gyakorolnak kapcsolatainkra és testi-lelki állapotunkra. Ha ez feldolgozatlan marad, a tested jeleket kezd küldeni feléd. Túlélési üzmmódba kapcsol, fokozza a mellékvesék működését, felborítja az anyagcserét és a hormonok működését. 

 

 

 

Sokféle módszert használtok, ti emberek fájdalmatok elnyomására. Alkohol, drogok, gyógyszerfüggés vagy éppen az evésben kerestek menedéket. Az is lehet, hogy buliból buliba esel vagy a munkahelyeden rostokolsz még akkor is, amikor már mindenki hazament. Azt gondolod, így megoldódnak a problémáid? Hát nem!

De mit tegyél helyette…?

Menj bele! Éld át újra! Minden mozzanatát! Hagyd, hogy átjárjon minden érzés, ami eközben felbukkan. Engedj utat könnyeidnek, ha kell! Ne tartsd vissza! Szőröstől-bőröstől menj bele az érzésbe! Felbukkanhatnak újabb érzések a gyakorlat közben. Ezekbe is menj bele! Akárhány érzés is jelentkezzen, éld át. Tedd a magadévá. Hagyd, hogy átjárja minden porcikádat. Ezután képzeletben írd át a történetet. Ezt többször is megismételheted. Ha rendszeresen gyakorolod, mindig, amikor valamilyen negatív élmény ér, észre fogod venni, hogy a szorongás, a feszültség nem marad sokáig benned.

Ezáltal javul testi-lelki egészséged, kapcsolataid és az egész életed.”

Kép: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.