Az intellektus ragyogása: Telihold az Ikrekben – 2017.12.03.

Vasárnap, 16:46-kor az Ikrek jel 11. fokán ragyog teljes terjedelmében égi kísérőnk. Az égbolton ekkor a Hold Nimród válla, a Bellatrix (gamma Orionis) csillag felett, a Bika Tejúton nyugvó szarvai alatt látható.

 

A Nyilas jelben haladó Nap csillagképi értelemben még mindig a Kígyótartóban halad, lassan elérve a Tejút alsó kapuját. A Nap, mint a tudat és a cselekvő én onnan világítja meg a Holdat, így lelkünk legeldugottabb kis zugai is láthatóvá válnak. E merkúri jelben létrejövő Telihold elősegíti a kommunikáció tisztázását, a félreértett helyzetek átbeszélését, de közeli rokonainkkal, szomszédainkkal és a testvéreinkkel való kapcsolatunk alapos átgondolását is. 

 

Kommunikációs téren ideje a felVÁLLalásnak – erre utal az a tény, hogy Holdunk Nimród válla felett áll ekkor. A szőnyeg alá söpört kommunikációs problémák felszínre kerülnek, és a Nyilas-Nap által megvilágított Ikrek-Hold segít megértenünk, hogy ilyen gondok esetén nem hibáztatható csak a másik fél. Az éremnek két oldala van, de mi legtöbbször -a csőlátás eredményeképpen- csak az egyik oldalt látjuk, a magunkét, miközben lehülyézzük, lekreténezzük a másik felet, aki hiába próbálja mondandóját a maga módján közölni felénk, egónk zakatolása miatt nem halljuk meg. Csak szajkózzuk, hogy ez bizony így és úgy van, és hogy a másik totálisan hibbant, hogy ezt nem fogja fel. Nézzünk magunkba egy picit, és legyünk őszinték: mi tökéletesek vagyunk? Nem. Mi soha nem hibázunk? Nem. Mindig csak nekünk lehet igazunk? Nem.

 

 

A Hold az Ikreken belül a Mérleg-dekanátusban jár ekkor, azaz a kommunikációs nehézségek megoldása hozza el a békét, a könnyedséget, párkapcsolatunkban is kedvező energiákat teremthetünk. A legnemesebb tett, hogy belátjuk azt, hogy mi is hibázhatunk, nem vagyunk tökéletesek. Ne feledjük, hogy a poláris bolygóhelyzetek mindig magukban hordozzák a kiegyenlítés lehetőségét! 

 

Ezt a tisztázást hivatott segíteni Nimród, a Kígyótartó pedig begyógyítani az ilyen zavarokból keletkezett sebeinket. A jupiteri uralom alá került Nap pedig kellő bölcsességgel ruház fel minket ahhoz, hogy ezt az önvizsgálatot el tudjuk végezni.

 

Az indiai rendszer szerint a Rohini nevű holdházban látható a Holdtölte, ez a terület pedig a Hold-energetikát képviseli-tehát égi szomszédunk “otthon érzi magát” e házban. Az elkövetkező napokban lehetőség adódik nőknél a Hold-minőség mélyebb megértésére-megélésére, férfiaknál pedig édesanyjukkal, nőrokonaikkal való kapcsolatuk rendezésére. Érdemes e napon lédús ételeket, leveseket fogyasztani és mentateát kortyolgatni.

 

Áldás!

 

Képek: Pinterest.

One thought on “Az intellektus ragyogása: Telihold az Ikrekben – 2017.12.03.

  1. Jó írás!!!!!!!! És a képen a lány is szép!!!! De nem annyira,,mint Esztike!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.