Az Idős Nő hangja

Egy nap az Idős Nő a következőt mondta nekem:

 

„Lányom, az emberek mindig azt fogják mondani, hogy viselkedj a korodnak megfelelően, még nekem is mondják. Erre mindig ugyanaz a válaszom: lelkem korának megfelelően fogok viselkedni mindig. Ha ezzel problémád akad, azt javaslom, fordulj meg és távozz, mert nem fogom a szívemet elárulni, és feláldozni magamat az elvárásaid tüzén”

-mondta.

„Mint látod, vannak, akik lenézik a nőket a koruk alapján, azt hiszik, miután elértünk egy bizonyos kort, már használhatatlanok vagyunk; ez egy láthatatlan vonal, amit a patriarchális világnézetük láncai húztak meg. Mindig megkérdezem ezeket az embereket, hogy miért ünneplik az ősi emlékműveket, amelyek a Földet díszítik? A több ezeréves, szent területeket? Miért tiszteled meg őket figyelmeddel azokat a helyeket, amelyeket ősi rituálékra használtak réges-régen? Mi a helyzet a kortalan Holddal, amely felettünk lebeg? Hatalmas bölcsesség és mágia rejtőzik ezeken a helyeken, válaszolják. Ugyanúgy, mint a nőkben, mondom nekik.”

-folytatta.

“Az erejük nő, és csak nő ezeken a földi csodákon belül; nincs korban felső határa. Ugyanígy az Isteni Nőiesség. Semmibe vesznek, megaláznak, hogy elvegyék az erődet, de ez nem a mi erőnket emészti el, hanem az övékét. És ahogy eme szent helyek burjánzanak a vad és nyers ősi erőtől, mi nyugodtan állunk. Fel vagyunk töltve a Föld bölcsességével és titkaival, és az önnön igazságunkkal való isteni kapcsolat révén mindörökre összekapcsolódunk a tudásnak eme mély kútjával.”

Az Idős Nő a tűzbe meredt, bölcs tekintete csillogott.

„Lányom…hosszúra növesztem a hajam, pedig sokan mondták, hogy úgy hordjam a hajam, ahogy kizárólag a fiatal lányoknak szokás. Szívemben még mindig fiatal lány vagyok, és úgy hordom a hajamat, ahogy nekem tetszik, mert nem köt semmilyen, társadalom által felállított szabály. Mondják, hogy fessem be ősz fürtjeimet; pedig sose adnám fel a mágiának eme loknijait. Eldobnál egy ilyen kincset, kérdeztem. Miért féltek a kortól és a bölcsességtől, és miért akarnátok, hogy elbújjak tekintetetek elől? A fejem a koronám, és minden ezüstös lokni visszatükrözi a telihold fényét, az ökörnyálas ködöt a víz szélén, a villámló, hatalmas felhőket a vihar előtti égen. Figyelj, lányom, azokra, akik meghajlítanának téged akaratuk szerint; valószínű, az ezüst koronát akarják a fejedről.”

 

 

 

Forrás: The Goddess Circle.
Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.