Az Idős Asszony szavai: a sötét oldal

A téli estén a tűz mellett az Idős Asszony a következőket kezdte mesélni:

“Tudod gyermekem, sokan félnek a sötét oldaltól. Pedig duális világban élünk, ahol fény van, ott árnyék is, ahol a Nap felkel, ott a Hold is, ahol férfi, ott nő is. Nincs makulátlan ember és dolog ezen a bolygón. Mégis sokan a tagadást választják és minél jobban félnek saját árnyékos oldaluk megismerésétől, annál több olyan élmény éri őket, amely által mégis rákényszerülnek arra, hogy foglalkozzanak a témával…

 

De mi van a másik véglettel? Nézd meg a világ legelterjedtebb vallását. Mit mesél a pap, ha beülsz egy misére? Ádám és Éva történetét. A katolicizmus egyértelműen Évára vezeti vissza a Föld minden rossz dolgát, hiszen evett a tiltott gyümölcsből. Az egyház emberei további félelmet és bűntudatot keltenek Benned, amikor azt mondják: bűnben fogantál! Én biztos vagyok benne leányom, hogy sokan ezt el is hiszik. Hogy csak rosszak, csak bűnösök lehetnek. ​És hogy Ádám a szegény áldozat, akit Éva rángatott a bűnbe – ez pedig már burkolt szexizmus az egyház részéről. Mindent megmagyaráznak és kisajátítanak. Istent egy büntető figurának írják le. Holott Isten nem vallásos és nem tartozik egyik felekezethez sem!

 

És nézd csak meg a Holdat, gyermekem. E minket kísérő égitest a legszebben mutatja a Fényt és az Árnyékot. Teliholdkor teljes terjedelmében ragyog, bevilágítva a szobád ablakán. Újholdkor nem látod, ám ereje így is érzhető. Miért kellene akkor hát megtagadnunk a sötét oldalt? Aki ott van, lehet, hogy tanulnia kell valamit. Ez az ő útjának a része, és nekünk nincs jogunk ítélkezni felette, gonosz embernek beállítani őt. Még mi is kiköthetünk ott hosszabb-rövidebb időre.”

Áldás!

Képek: Pinterest.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.