Az Erő születése: Újhold a Kosban – 2019.04.05.

Április 5-én, 10:50-kor a Kos jel 15. fokán születik meg az Újhold. Az égbolton a Visszaúszó Hal és a Cet csillagképek között tartózkodik ekkor égi szomszédunk. A tudatos (Nap) és tudattalan (Hold) energiák összefonódnak, kiegyensúlyozhatók, a tűz elem segítségével pedig egyszerre égethetők el a múlt gyötrelmei és születhetnek meg ezek helyén az új minőségek – a Kos és a tűz elem a születést, az új kezdeteket szimbolizálja. Az Újhold alatt ragyogó a Szobrász csillagkép segíti a lehúzó, megbetegítő energiák “lefaragását”.

 

 

Ez az új Hold-ciklus különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen az Újhold is a kezdet, ahogyan a Zodiákus Kos jele is. Összegezvén a múltat (Visszaúszó Hal) bölcsességgé érik minden, amit az előző Hold-ciklusban megtapasztaltunk, s eme bölcsesség birtokában kelhetünk újra útra szimbolikusan égi kísérőnkkel, hogy ismét egy sor tapasztalatot gyűjthessünk be. A Kos ugrásra kész, nem fél, bátran és dinamikusan vág neki az ismeretlennek. A belső igazságok kimondásának ideje érkezik el a Kos-Újholddal, amelyeket talán eddig is tudtunk, de a fél-elem meggátolt minket ezek őszinte kinyilatkoztatásában. Azonban a Hold felett ott látjuk a Pegazust; mi is hatalmasat ugorhatunk felfelé!

 

Az indiai rendszer szerint az Újhold születésekor a Révati, Merkúr-jellegű holdházban tartózkodik. E terület egyértelműen valami végét vetíti előre,  s egyben az új kezdetet készíti elő, kimozdulással, helyzetekből való kilépéssel, mintegy jelezve a komfortzóna végét. Az élet ugyanis ezen túl kezdődik! Ha benne maradsz bizonyos helyzetekben, pszichoszomatikus betegségek üthetik fel fejüket. Fontos okosan bánnod a szavakkal, merkúri terület ez a holdház, amely felerősíti a kommunikációs készségeket, ám ne essünk szélsőségekbe.

Áldás!

Képek: Forever Conscious (1) és Pinterest (2).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.