Az energiavámpírok típusai

Panaszkodik, vagy éppen kéretlenül tolja a szöveget, amit Te már iszonyatosan terhesnek érzel. Levakarhatatlan kullancsként lóg Rajtad, szédülést, migrént, gyomorfájást, hányingert érezhetsz fizikai síkon, ha a közeledbe kerül, de annyit biztosan tapasztalsz, hogy az energiaszinted a béka feneke alá esik. Ha kidobod az ajtón, visszamászik az ablakon. Ha kihajítod az ablakon, a kulcslyukon, vagy a kéményen jön vissza. Ők az energiavámpírok. De melyek a leggyakoribb típusok?

A mártír

Talán belőlük van a legtöbb. Imád bűntudatot kelteni, úgy érzi, más miatt neki kell szenvednie. Önbecsülése alacsony, mindig másban keresi a hibákat, a gyanútlan, empatikus emberek energiáiból jutnak “táplálékhoz”. Sír, hisztizik, eléri, hogy mások tutujgassák és elismerjék, mint a nagy megmentőt.

A nárcisztikus

Nem mutat őszinte érdeklődést mások iránt, még ha elsőre úgy is tűnik, hogy igen. Csak azért keresi a másik ember társaságát, hogy visszacsatolásokat kapjon saját nagyszerűségéről. Eléri, hogy simogassák a máját, táplálják egóját. Ő az, aki naponta ötezer szelfit lő magáról az Instagramjára, hogy a like-ok és kommentek által tovább nőhessen az amúgy sem kicsi arca. Fárasztó típus, mert Tőled is a visszaigazolást várja. És ha nem kapja meg Tőled, besérül.

A domináns

Terrorral uralkodik, ha vannak is barátai, félelemből vannak mellette, nem szeretetből. Bosszút áll mindazokon, akik szerint nem ő a Jóisten legtökéletesebb kreációja. Mivel sok emberen uralkodik zsarnok természetével, elhiszi, hogy vezetésre született.

A drámázó

Mivel végtelenül unalmas az életük, drámák és vitás helyzetek generálásában találnak izgalmat és boldogságot. Szeretnek a kiváló szónok és megmondóember szerepében tetszelegni, beleütik az orrukat olyan dolgokba is, amelyekhez semmi közük. Szeretik eljátszani a megközelíthetetlent, a titokzatost, aki mindig mindent tud. Akit maguk mellé állítanak, előbb vagy utóbb áldozattá válnak.

Képek: Pinterest.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük