Az elengedő szeretet: Telihold a Rákban – 2017.01.12.

Csütörtökön, 12:34-kor válik egzakttá a Nap és a Hold poláris fényszöge, azaz Telihold látható majd az este folyamán. A Hold a Rák jegy 22. fokán tartózkodik, csillagképileg pedig a halhatatlan Iker, Pollux mellett, de már közeledve a Rák befogadó ága felé.

Ez a Telihold több szempontból is különleges. A Rák minőség a befogadó-tápláló-elengedő szeretetet jelképezi, a gyermekkort, az anyaságot és azt, hogy milyen a múlthoz való viszonyunk. A Telihold a lezárás, az elengedés fázisa, hiszen egy ciklus lezárul, ugyanakkor a lezárással, elengedéssel újra befogadóképessé válunk. A Nap, amely a Bak jelben, a Nyilas csillagképben tartózkodik, megvilágítja ezeket a témákat lelkünk legmélyebb zugaiban is, amelyet a Hold szimbolizál. Gondolj vissza a gyermekkorodra.

Maharani RutanMaharani Rutan

Milyen sérelmek, bántások értek? Mennyire tudtad feldolgozni őket? Ha eddig nem, vagy csak egy részét, komolyan foglalkozni kell a témával. A múltat elfeledni nem lehet, de békével le lehet zárni, hogy a jövőbe (Nyilas!) már ne vidd át az energiáit, amelyek lehúznak és megbetegíthetnek. Különösen nőként érdemes erre odafigyelned. Ha gyermekkori sérelmeidet tovább élteted, vagy édesanyáddal való kapcsolatodat nem tisztázod, kellemetlen gyomorfájdalmak, hányás, hasmenés formájában jelezheti tested, hogy itt az ideje letenni a terheket, de menstruációs zavarok, indokolatlan puffadás, ciszták, fájdalmas vérzés és szex is felléphet. Miért is cipelsz nyomasztó dolgokat, amelyektől meg is szabadulhatsz? Ha Édesanyád már nincs az élők sorában, akkor is megbocsáthatsz neki, de bocsáss meg Magadnak is. Így a Lélek letisztul és víz elem elmossa a bánat, a múlt könnyeit. Ezáltal pedig az új dolgok befogadása is könnyebbé válik. A családi vonatkozású dolgok rendezésének is most jött el az ideje. Különösen a szülőkkel, nagyszülőkkel kapcsolatos, problémás ügyeket kell előkotorni a szőnyeg alól és tisztázni. Ha ez megtörténik, már jobb érzésekkel és nagyobb nyugalommal haladhatsz tovább az utadon. A Rák alacsony szinten az érzelmi zsarolást is megtestesíti. Ha valaki így viselkedik Veled, haladéktalanul vágd le Magadról az illetőt, ha Te teszed ugyanezt, ismerd fel, hogy ezzel nemcsak a másiknak, de Magadnak is ártasz.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.