Az égitestek a horoszkópodban

Egy kis összefoglaló a bolygók jelentéstartalmáról!

25px-Sun_symbol.svgNap 

Tüzes, férfias, szétáradó erejű. A horoszkópban az életerőt, az öntudatot és a főbb jellemvonásokat mutatja meg, illetve utal Édesapánkra is, a róla kialakult képet is szimbolizálja. A Nap a lerombolhatatlan ÉN. Bárhol is helyezkedjék el a horoszkópban, az önkifejezés vágya a háznak és a jegynek megfelelően jut érvényre a külvilág előtt. A Zodiákusban az Oroszlán jegyét uralja. Pozitív sugárzások esetén a szülött egészséges önbizalommal rendelkezik, büszke és méltóságteljes. Kártékony sugárzásoknál az egyén gőgös, nagyképű, kérkedő, beképzelt és végtelenül önző. Egészségi vonatkozásai: szív, szívműködés, az energia eloszlása.

 

25px-Moon_symbol_crescent.svgHold 

Vizes-nedves, nőies, befogadó jellegű, uralt jegye a Rák. Összefüggésben áll a legmélyebb érzelmekkel, álmainkkal (alváskor), a fantáziánkkal, a hangulattal, a tudatalattival, Édesanyánkkal. Férfi képletében a vágyott társ típusára utal. Jó helyzetben gyengédségre, alkalmazkodásra, együttérzésre utal, de ez utóbbi nem megy át mártír-szerepbe. Rossz helyzetben túlérzékenység, szeszélyesség, gyerekes dacosság jelentkezhet, a szülött megbízhatatlan és erősen hangulatember, akinek nehezére esik a gyengédség. Egészségi tekintetben a gyomrot, az emésztést, az endokrin rendszert irányítja, nőknél hatással van a menstruációs ciklusra, a termékenységre és a terhességre is.

25px-Mercury_symbol.svgMerkúr

Levegős jellegű, az Ikrek és a Szűz jegyek bolygója. A képletedben az intellektusra, a beszédre, a kommunikációra és a mozgásra van hatással. Megmutatja, hogyan teremtesz kapcsolatokat, hogyan kommunikálsz. Kedvező fényszögek esetén sokoldalúságot biztosít, az egyén gyors felfogású és talpraesett, őszinte és intelligens. Kedvezőtlen helyzetben üres fej, butácska fellépés jellemzi a szülöttet, esetleg köntörfalazó és mellébeszélő is. Pletykásság, felületesség. A szervezetben uralja a légzőszerveket, a hörgőket, az idegrendszert, a neuronok ingerület-átvivő képességét, illetve hatással van a kis amplitúdójú, szabályos mozgásokra (szívverés, belek perisztaltikája).

25px-Venus_symbol.svgVénusz 

Passzív, nőies jellegű égitest. A horoszkópban a következő dolgokhoz társítható: szeretet, erotika, szerelem, művészetek, jólét, zene, tánc, életörömök. Harmonikusan az egyént kellemes, vonzó megjelenésűvé teszi, aki vonzódik a művészetekhez, esetleg tehetség is társul hozzá, különösen a festészetben vagy a kézművességben. Kiegyensúlyozott, derűs és egészségesen érzéki. Diszharmonikusan a hiúság, a féltékenység, a birtokvágy, a lustaság és az érzéki örömök (evés, szex) dominál. A szülött külsejére vagy a pazarlásig menően költ, vagy igénytelen. Egészségi vonatkozásai: állkapocs, torok, nyak, gége, pajzsmirigy, vesék, vénák, szexuális funkciók, férfiaknál a herék, nőknél a petefészkek és a méh.

25px-Mars_symbol.svgMars 

Tüzes, férfias égitest. Az erőt, energiát, akaratot és cselekvést jelképezi. Horoszkópodban megmutatja a küzdőképességet, törekvést, elszántságot, hogy hogyan éred el a céljaidat, valamint a sportot és az aktív erotikumot. Harmonikus helyzetben merészséget és erős akaratot mutat, a szülött a Mars jegyhelyzetétől függően aktívabb vagy passzívabb módon eléri a kitűzött célokat. Nagy szexuális étvágya van, de nem bocsátkozik felelőtlen kalandokba. Erősen vonzza a másik nemet. Őszinte, becsületes, kiáll a választott szerelme, barátai mellett. Ha a Mars diszharmonikus, erőszakosságra és hirtelen haragra utal, nem tud disztingválni, összeférhetetlen, zsörtölődő és a toleranciának még a fogalmát sem ismeri. Mindenre agresszív módon reagál. A testben a következő szerveket és folyamatokat irányítja: epeutak, epetermelődés, artériák, izomzat, vér, vérkeringés, a vér vastartalma, valamint a férfi szexuális funkciók.

 

25px-Jupiter_symbol.svgJupiter

A Jupiter tüzes, férfias bolygó. A Zodiákusban a Nyilast és a Halak jegyét uralja. A személyes képletben megmutatja a területet, ahol szerencsések lehetünk, illetve rávilágít a vallási, világnézeti kérdésekre. Jó helyzetben az illető etikai, morális kérdésekben megingathatatlan, erkölcsös, törvénytisztelő. Nagyvonalú, sem magától, sem a barátoktól nem sajnál semmit, de nem is viszi túlzásba ezt. Optimista, emberszerető, szociálisan érzékeny. Rossz helyzetben az egyén hajszolja az élvezeteket, az evésben, szexben egyaránt, már-már pazarlásig menő költekezési hajlammal rendelkezik. Képmutató, álszent és világnézetét egyfolytában változtatja, de meggyőződés nélkül. Nem hűséges. A szervezetben a Jupiter a májat, a szervezet cukorháztartását, a hasnyálmirigyet, az ülőideget, a felső lábszárt uralja, de hatással van a szénhidrát-anyagcserére, a növekedési folyamatokra és a bevitt élelmiszerek áthasonítására is.

25px-Saturn_symbol.svgSzaturnusz

Passzív, férfias bolygó. Az Állatövben a Bak és Vízöntő jegyek ura. Megpróbáltatásokat, zárkózottságot, karmikus feladatokat mutat. Harmonikus pozíció esetén óvatosságot, megfontoltságot mutat, a szülött szorgalmas, kitartó és lojális. Diszharmóniában az egyén önbizalomhiánnyal küzd, mogorva, mindenbe beleköt. Merev, pesszimista, önmagát emésztő, gyűlölködésre hajlamos. Fizikai vonatkozásban a Szaturnusz a bőrre, a fogakra, a csontrendszerre és a testszőrzetre és a lerakódásokra van hatással.

 

 

25px-Uranus's_astrological_symbol.svgUránusz

A hirtelen változások, az individualizmus, az újítások planétája. Szimbolizálja még a függetlenséget, az extremitást, az alternatív megoldásokat, illetve kapcsolatban áll az érzéken túli érzékeléssel is. Jellemformáló hatása harmonikus helyzetben: intelligens, találékony, gyorsan feltalálja magát bármilyen helyzetben, eredeti és kreatív. Váratlan fordulatokra hajlamos, erős akaratú, kitartó, önálló. Diszharmonikusan a szülött idegességre és kapkodásra hajló, mindent eltúloz és lázad. Gyökértelen, nem találja sehol a helyét. Állandó ellentmondásokba keveredik és pusztító hajlamú. Egészségügyi kérdésekben kapcsolódik az idegekhez, az agyhártyához, a gerincvelőhöz.

25px-Neptune_symbol.svgNeptunusz

Határok nélküliség, feloldódás, megérzések, jósálmok, víziók, feltétel nélküli szeretet-főként ezek a fogalmak társíthatók a Neptunuszhoz. Továbbá kapcsolódik a megfoghatatlan művészetekhez (zene), valláshoz, spiritualizmushoz, a tudatmódosító szerekhez, függőségekhez. Jó helyzetben az egyén megérzései nagyon erősek, jelentős álmai, víziói vannak. Vallásos, de dogmatikus megkötések nélkül. Emberszerető, önfeláldozó, de nem mártír. Rossz pozícióban közöny, nemtörődömség jellemzi a szülöttet, aki kiszámíthatatlan viselkedésével, hangulatváltozásaival megnehezíti a saját és mások életét is. Gondolkodása zavart, hazug, perverziókra és különböző függőségekre (gyógyszerek, alkohol, drog, játék) hajlamos. A testben uralja az immunrendszert, a nyirokmirigyeket, a nyirok-és ízületi folyadékot. Hatással van a szétesési, erjedési folyamatokra, a gyógyszerérzékenységre.


25px-Pluto's_astrological_symbol.svgPlútó
A gyökeres átalakítás princípiuma. A következő dolgok társíthatók hozzá: lerombolás-újjáépülés, születés-halál, újjászületés, transzformáció, végső határok, tabutémák, átjáró más dimenziókba, gyógyítás, bűn-bűnhődés, igen-nem, regeneráció. Jó kozmikus helyzetben elszánt merészséget ad, a szülött nem tér ki a problémák elől, életerős, kitartó, gyorsan regenerálódik, mágikus képességeit jó célokra használja. Legyőzi önmagát. Negatív helyzetben romboló, fanatikusan elszánt, dacos, kíméletlen, kegyetlen, despota. Erőszakos és bosszúálló. Mágikus képességeit rosszra használja. A testen belül hatással van a nemi szervek funkcióira, hozzá társítható még a vastagbél, a végbél, a féregnyúlvány, a deformitások, elzáródások, a húgyutak.

 

Képek: Pixabay (1), Reference (2)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.