Az anyagból a szellem szintjére: Telihold a Bikában – 2017.11.04.

November 4-én, nem sokkal reggel 6 óra után Telihold születik a Bika jel 11. fokán. Az elmúlt hetekben hozott elhatározások gyakorlati kivitelezése jött el, az alapok letételével az építkezéshez is megkapod az erőt és a kitartást. A hangsúly itt a lendületes Kos-Hold után az állhatatosságra és a nyugodt végrehajtásra kerül. Már nem akarsz versenyezni, másokat legyőzni, egyszerűen csak teszed a dolgod és kitartóan haladsz előre. A Bika Szűz-szakaszában halad égi kísérőnk a délután folyamán; felismerted, hogy nem teljesülhet minden vágyad azonnal, de ugyanakkor azt is tudatosítottad Magadban, hogy az alázat és a szolgálat útja elkerülhetetlen célod eléréséhez. A Hold a Nappal szemben állva a tudatalattidban rejlő félelmeid leküzdésére bátorít; lelkedet korábban megkeserítő aggodalmaidnak búcsút intve folytathatod az utat. 
 
A Bika jel a szilárd tudás, az anyag megszentelése, amelyhez a belső megtisztító jellegű dolgok elengedhetetlenek – ezt mutatja feladatul a Cet csillagkép érintettsége, ahol az égboltra pillantva látható égi szomszédunk. Érintett ugyanakkor a Kos, valamint a bika csillagkép is – itt az ideje elindulni választott utunkon, mindenféle anyagi természetű félelmet félretéve. Vizsgáljuk felül az anyaghoz, pénzhez fűződő érzéseinket és gondoljuk végig, hogy mely dolgoknak van relevanciája az életünkben és melyeknek nincs! A sírba nem visszük magunkkal a házunkat, a ruháinkat, a pénzünket.
A Nap fényével most lelkünk legeldugottabb zugait (Hold) is bevilágítja, ideje tehát belátnunk, hogy bármit is birtokolunk, nem tart örökké. A Bika jel poláris párja a Skorpió, ahol a Nap tartózkodik – és ez a jel a halál, az elmúlás jele is, így akár az anyag halálaként is definiálhatjuk ezt a különleges eseményt. A felesleges anyag “halálából” viszont szellemi energia születik, tehát nem maradunk “muníció” nélkül. Csak ez nem kézzel fogható dolog, hanem valami egészen más! Amire utad során szükséged van, megkapod, ne félj. Ezt mutatja, hogy a Hold a Bika csillagkép termékenységet és bőséget szimbolizáló Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt halad el a délelőtt folyamán, erősítve a lelki stabilitást, a bizalmat önmagunkban és a Fentiek segítségében.
 
Az indiai asztrológia szerint a Bharani, Vénusz-típusú holdházat érinti a Telihold. Az anyaggal kapcsolatos félelmeid, hitrendszereid felülvizsgálata időszerű, különösen Édesanyád hozzáállását, viselkedését kell alapul venned. Gyerekkorodban milyen viszonya volt a pénzzel Édesanyádnak?
Ebben keresd a választ. A vénuszi uralom arra világít rá: a külcsínre fordított anyagi javak csak ideig-óráig hoznak megtérülést. Gondolkodjunk el egy picit ezen.
 
Áldás!
 
Kép: Pixabay.

One thought on “Az anyagból a szellem szintjére: Telihold a Bikában – 2017.11.04.

  1. Spóroltunk állandóan, sosem duskáltunk semmiben de elég volt Arra tanított hogy a pénzért meg kell dolgozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.