Az anyag és a szellem letisztulása: Nap a Vízöntőben – 2017.01.19.

A mai napon este, 22:24-kor a Nap belép a levegős Vízöntő jelbe, így az Uránusz befolyása alá kerül központi csillagunk. Az égbolton a Bak csillagképnél, a Sas alatt és a Mikroszkóp felett tartózkodik ekkor a szétáradó erejű égitest.

Előtérbe kerülnek a közösségi kérdések, a tenni akarás másokért, valamint a szokatlan ötletek és alternatív megoldások kipróbálásának is most jött el az ideje. Mások felé fordulva, a Nap poláris jegyében tudjuk leginkább működtetni a szeretet-energiát, fontossá válnak a kapcsolatok, különösen barátainkkal való kapcsolatunk. Segítségünkkel az Élet legviharosabb szakaszaiban járó barátokat is könnyedén át tudjuk vezetni. 

Vízöntő - Bill Attride
Vízöntő – Bill Attride

A Bak-szakasz dolgosságát, kemény építkezését a vízöntői szabadság, a megtisztulás követi. A Vízöntőt ábrázolják a Szűz mellett a másik angyalként. Két korsójából kétfelé önti a vizet: az égre és a földre, azaz mind az égi, mind a földi csatornákat megtisztítja, egyaránt megtermékenyül a szellem és az anyag. Ugyanez vonatkozik a múltra és a jövőre is; tiszta lapot kapunk, mert a Vízöntő a tüzes Nap poláris jegyeként lehetőséget biztosít az ego bilincseinek lehullajtására. A tisztaság és a szabadság pedig EGY! Tulajdonképpen most teljesedik ki az Oroszlán jegyében nemzett Fény. Emlékezz vissza 2016 nyarára. Milyen tervek, elképzelések éltek Benned? Ezeket elemezted (Szűz), összhangba hoztad mások elképzeléseivel is (Mérleg), ha kellett, átalakítottad (Skorpió), hogy a jövőre nézve is életképes legyen (Nyilas), majd elkezdtél keményen dolgozni rajtuk (Bak). Most pedig elengedheted a görcsös akarást, képessé válsz felülemelkedni a kezdeti kudarcokon és folytatni az utat a Beteljesülés (Halak) felé. 

Ha a Vízöntő jelet tovább akarjuk boncolgatni, uralkodóját, az Uránuszt is meg kell néznünk – így további információkhoz jutunk. Az Uránusz a Kos jelben halad (és egy ideig még ott is marad). Az utóbbi években az önérvényesítésre törekvés hihetetlenül megnőtt, köszönhetően a tüzes, marsikus jelnek. Ezzel önmagában még nincs baj, ám itt sem szabad túlzásokba esni, másokat elnyomni, egymást túllicitálni e kérdésben. A Sas csillagkép, amely a Nap felett ragyog az égbolton, a felemelkedés szimbóluma – ez azonban csak akkor lehetséges, ha egózás, erőszakos nyomulás nélkül tudsz önmegvalósítani, céljaid felé haladni. A Mikroszkóp, amely a Nap alatt látható, felhívja a figyelmet az önvizsgálat szükségességére. Rágd át még egyszer, mit is szeretnél, és eddig hogyan, miként tettél ennek érdekében.

Áldás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.