Anyag és szellem: Telihold a Bikában – 2019.11.12.

November 12-én, 14:33-kor egzakt a Telihold a Bika jel 19. fokán. Az elmúlt hetekben hozott elhatározások gyakorlati kivitelezése jött el, az alapok letételével az építkezéshez is megkapod az erőt és a kitartást. A hangsúly itt a lendületes Kos-Hold után az állhatatosságra és a nyugodt végrehajtásra kerül. Már nem akarsz versenyezni, másokat legyőzni, egyszerűen csak teszed a dolgod és kitartóan haladsz előre.

 

 

A Hold a Nappal szemben állva a tudatalattidban rejlő félelmeid leküzdésére bátorít; lelkedet korábban megkeserítő aggodalmaidnak búcsút intve folytathatod az utat. Csillagképileg is a Bikában látható ekkor égi kísérőnk, felette a Kos ragyog, alatta a sorsfordulatokat jelképező Eridánusz folyó.

Vizsgáljuk felül az anyaghoz, pénzhez fűződő érzéseinket és gondoljuk végig, hogy mely dolgoknak van relevanciája az életünkben és melyeknek nincs! A sírba nem visszük magunkkal a házunkat, a ruháinkat, a pénzünket.

 

 

A Nap fényével most lelkünk legeldugottabb zugait (Hold) is bevilágítja, ideje tehát belátnunk, hogy bármit is birtokolunk, nem tart örökké. A Bika jel poláris párja a Skorpió, ahol a Nap tartózkodik – és ez a jel a halál, az elmúlás jele is, így akár az anyag halálaként is definiálhatjuk ezt a különleges eseményt. A felesleges anyag “halálából” viszont szellemi energia születik, tehát nem maradunk “muníció” nélkül. Csak ez nem kézzel fogható dolog, hanem valami egészen más! Amire utad során szükséged van, megkapod, ne félj. Ezt mutatja, hogy a Hold a Bika csillagkép termékenységet és bőséget szimbolizáló Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt halad el a Telihold után egy nappal, erősítve a lelki stabilitást, a bizalmat önmagunkban és a Fentiek segítségében.

 

Az indiai asztrológia szerint a Bharani, Vénusz-típusú holdházat érinti a Telihold. Az anyaggal kapcsolatos félelmeid, hitrendszereid felülvizsgálata időszerű, különösen Édesanyád hozzáállását, viselkedését kell alapul venned. Gyerekkorodban milyen viszonya volt a pénzzel Édesanyádnak? Ebben keresd a választ. A vénuszi uralom arra világít rá: a külcsínre fordított anyagi javak csak ideig-óráig hoznak megtérülést. Gondolkodjunk el egy picit ezen.

Áldás!

Képek: Pinterest (1,3), Giphy (2).

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.